Redactia.ro
Home » Știri » El este românul care a inventat cel mai bun gin din lume! A devenit cunoscut la nivel internațional: ”Afacerea de bază este în agricultură”

El este românul care a inventat cel mai bun gin din lume! A devenit cunoscut la nivel internațional: ”Afacerea de bază este în agricultură”

România, cunoscută pentru tradițiile sale îndelungate în producerea distilatelor, face valuri pe scena internațională, redefinindu-și portofoliul de băuturi alcoolice prin inovații remarcabile și recunoaștere globală. Până de curând, țara noastră era asociată preponderent cu producția de țuică, rachiu și pălincă.

Totuși, în ultimii ani, un val de antreprenori curajoși și inovatori, printre care Alexandru Haită de la Măgura Zamfirei, și-au propus să exploreze și alte tipuri de distilate, cum ar fi gin-ul, care se bucură de o popularitate crescândă la nivel mondial.

Românul care a inventat cel mai bun gin din lume

Măgura Zamfirei, un nume acum lăudat în cercurile distilatelor fine, a fost înființată într-o perioadă în care economia României se confrunta cu numeroase provocări. Legislația confuză și un climat fiscal imprevizibil au descurajat inițiativele antreprenoriale, fapt reflectat de statisticile alarmante ale Oficiului Național al Registrului Comerțului, care indică o creștere de 38,58% a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în primele două luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

Cu toate acestea, Măgura Zamfirei nu doar că a supraviețuit, dar a prosperat. Într-un timp relativ scurt, fabrica de gin a lui Alexandru Haită a atras atenția pe plan internațional, reușind să câștige titlul de cel mai bun gin din lume care își schimbă culoarea la prestigioasele World Spirit Awards în 2024. Această distincție nu este doar o dovadă a calității excepționale a produsului, ci și a măiestriei și inovației care stau la baza acestuia.

„Nu pot spune că este complicat să faci afaceri în România pentru că asta fac de peste 17 ani. Într-adevăr, pe partea de produse accizabile nu ai multe informații, trebuie să te descurci și să te informezi singur, trebuie să începi să citești legislația pentru a putea înțelege cât mai multe.

Statul român nu te ajută cu mare lucru și nici nu ar trebui, ar fi suficient să nu te încurce și să fie mai predictibil, să aibă continuitate și coerență în guvernanță, lucru care de multe ori lipsește. Dar mare parte din cei care lucrează în aparatul de stat pe partea de autorizări și tot ce ține de reglementarea producției au fost amabili și chiar în unele situații ne-au îndrumat cum să facem anumiți pași”, a declarat Alexandru Haită.

Produsul care face senzație

Wolfpack Moonlight Gin, produsul vedetă al distileriei, este apreciat nu doar pentru calitatea sa, dar și pentru caracteristicile unice, precum schimbarea culorii când este amestecat cu alte ingrediente. Această particularitate a atras curiozitatea consumatorilor și a connoisseur-ilor de gin, oferind o experiență vizuală și gustativă inedită.

„Conceptul Distileria Măgura Zamfirei a luat naștere în anul 2016, am început implementarea în 2020, în 2022 am obținut toate autorizațiile și am lansat primul produs, Dry Gin No.4.

Distileria inițial fusese gândită la o capacitate mai mare, dar conjunctura financiară și provocările pieței m-au „forțat” să redimensionez și să construim ceva mult mai mic, dar care să ne ajute să demonstrăm că spirtoasele produse în România pot fi de o calitate excepțională. Afacerea de bază este în agricultură și scopul meu este ca în viitor să putem integra cât mai multe cereale în producția de băuturi spirtoase premium”, a mai explicat Alexandru Haită.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: