Redactia.ro
Home » Știri » El este românul care a murit după ce a fost luat ostatic de Hamas. Bărbatul a lăsat în urmă o familie îndoliată

El este românul care a murit după ce a fost luat ostatic de Hamas. Bărbatul a lăsat în urmă o familie îndoliată

Într-un eveniment tragic și cutremurător, Ronen Engel, paramedic voluntar și cetățean cu dublă cetățenie israeliană și română, luat ostatic de Hamas încă din 7 octombrie, a găsit sfârșitul în captivitate. Vestea devastatoare a morții sale a ajuns la familia sa chiar în Ziua Națională a României, aducând un nor negru peste ocazia de sărbătoare.

Ronen Engel, în vârstă de 54 de ani, și-a dedicat viața pentru a salva alții, fiind paramedic voluntar. Cu doar câteva zile în urmă, soția sa, Karina, și cele două fiice ale cuplului, Mika (18 ani) și Yuval (11 ani), au fost eliberate într-un schimb de prizonieri organizat de Hamas. Cu toate acestea, speranța frăției Engel pentru reunirea familiei a fost distrusă în momentul în care Ronen a fost confirmat ca fiind decedat în captivitate.

El este românul care a murit după ce a fost luat ostatic de Hamas

Familia Engel a fost răpită în data de 7 octombrie din kibuțul Nir Oz, iar drama lor a captivat atenția publicului și a autorităților. Eliberarea soției și a fiicelor lui Ronen a fost salutată cu bucurie, dar aceasta a fost umbrită rapid de știrea tragică a morții paramedicului voluntar. Potrivit informațiilor furnizate de Armata israeliană, Ronen și alți trei ostatici au pierit în captivitate, lăsând un gol dureros în inimile celor care îi cunoșteau.

Ultima vizită a lui Ronen în România a avut loc anul trecut, când a explorat Bucureștiul și Brașovul, orașele în care părinții lor au trăit înainte de a se muta în Israel. Aceste amintiri ale unei vizite recente adaugă o notă de melancolie la întreaga poveste, subliniind complexitatea identității sale duale.

Trupul lui Dani urmează să fie repatriat

Fratele lui Ronen, Dani Engel, a fost cel care a făcut descoperirea șocantă a morții acestuia. După câteva zile de la eliberarea altor ostatici, Dani a primit vestea devastatoare că fratele său nu va reveni acasă. Acum, cu durere în inimile lor, familia și prietenii lui Ronen încearcă să facă față acestei pierderi tragice și să-i acorde omagiu pentru devotamentul său în slujba umanității.

Fratele îndurerat, Dani Engel, încearcă acum să aducă trupul neînsuflețit al lui Ronen înapoi în Israel. Acesta speră că autoritățile îl vor sprijini în demersul său pentru a oferi fratelui său o înmormântare potrivită și pentru a închide un capitol dureros al vieții lor.

În contextul acestei tragedii, comunitatea internațională este martoră la impactul devastator pe care actele teroriste îl au asupra vieților oamenilor. O astfel de pierdere ne aduce aminte de necesitatea consolidării eforturilor pentru combaterea terorismului și a extremismului, astfel încât astfel de tragedii să devină tot mai rare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini