Redactia.ro
Home » Știri » Ele ste medicul din Gherla, dat dispărut sâmbătă. Un cadavru a fostă găsit pe râul Someș și se încearcă identificarea lui

Ele ste medicul din Gherla, dat dispărut sâmbătă. Un cadavru a fostă găsit pe râul Someș și se încearcă identificarea lui

Medic dispărut

Un medic local din Gherla, județul Cluj, a fost declarat dispărut în urma unei excursii la pescuit într-un weekend. Incidentul a fost semnalat sâmbătă seara, iar căutările au început imediat, concentrându-se pe malurile Someșului.

Îngrijorarea a crescut, iar luni dimineață, pompierii au primit informații despre descoperirea unui cadavru în apele Someșului Mic, în apropierea penitenciarului din Gherla.

S-a găsit un cadavru pe râul Someș

Echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului pentru a recupera trupul. Informațiile preliminare indicau că acel cadavru era agățat de o creangă sub apă, la o adâncime mică. Dat fiind că era vorba despre un bărbat, exista posibilitatea ca acesta să fie medicul dispărut în timpul pescuitului de sâmbătă seara. Medicul, cunoscut și apreciat în comunitatea locală, avea aproximativ 65 de ani.

Conform relatărilor presei locale, medicul dispărut obișnuia să își petreacă timpul liber practicând pescuitul. Zonele în care acesta obișnuia să pescuiască au fost identificate prin urme lăsate în urma activității sale. Pe malurile Someșului, în zona străzii Gârlei, au fost găsite două urme ca de alunecare de picioare pe pământul moale, alături de un suport pentru undiță.

Medicul a fost dat dispărut sâmbătă

Îngrijorarea familiei a crescut atunci când, după ce s-a întunecat, medicul nu s-a întors acasă. Ei l-au căutat inițial lângă Someș, folosind lanternele, însă nu l-au găsit la locul de pescuit unde își lăsase uneltele. Bănuiala că ar fi căzut în apă a fost apoi formulată, declanșând alerta la poliție și pompieri sâmbătă în jurul orei 19:30.

Cu toate eforturile depuse de un echipaj de la Gherla și unul de la Dej, căutările inițiale până în jurul orei 23 nu au avut succes. Duminică dimineața, la ora 10, operațiunile de căutare au fost reluate cu mai multe echipaje. Pentru a spori eficacitatea, s-a adus o barcă pneumatică, iar doi scafandri de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intrat în acțiune. Căutările în apă au fost susținute de colegi care îi ancorau cu frânghii.

Însă, condițiile dificile au pus la încercare echipa de intervenție. Temperatura apei era de doar 4-5 grade Celsius, iar curenții extrem de puternici, cu o viteză de peste 20 de metri pe minut, impuneau restricții chiar și pentru scafandri. Cu toate acestea, eforturile de căutare au continuat în speranța de a găsi medicul dispărut și de a oferi familiei sale răspunsurile de care avea nevoie în aceste momente dificile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: