Redactia.ro
Home » Știri » Elevii clasei a VIII-a susțin astăzi proba scrisă la Matematică. Cum se va desfășura examenul

Elevii clasei a VIII-a susțin astăzi proba scrisă la Matematică. Cum se va desfășura examenul

Evaluare nationala

Elevii clasei a VIII-a vor susține astăzi cea de-a doua probă scrisă la Evaluarea Națională. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării este vorba despre examenul la Matematică. Luni, 15 iunie a avut loc prima probă scrisă la Limba și literatura română.

Evaluare Națională 2020. Astăzi va avea loc proba scrisă la Matematică

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării, astăzi va avea loc cea de-a doua probă scrisă, și anume la Matematică.

Joi, 18 iunie, elevii clasei a VIII-a vor susține cea de-a treia probă scrisă, la Limba maternă.

Pe 22 iunie, absolvenții vor afla rezultatele, până la ora 14.00, iar în aceeași zi, între orele 16.00 și 19.00,și pe 23 iunie, între orele 08.00 și 12.00, se vor putea depune contestațiile.

Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 27 iunie, după soluționarea contestațiilor.

Elevii absolvenți se vor putea înscrie la licee în perioada 2-6 iulie, iar repartizarea computerizată se va face în data de 10 iulie 2020.

Este pentru prima oară când elevii clasei a VIII-a vor susține o a doua sesiune de examene. Acest lucru va avea loc din cauza pandemiei de coronavirus, și este destinată elevilor care nu se vor prezenta la prima sesiune de examene din cauza medicale.

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au stabilit mai multe măsuri care trebuie respectate în școli la examenele naționale, în contextul prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Cum va avea loc proba scrisă la Matematică?

Așadar, pe ușa fiecărei săli de examen va fi afișată o listă cu elevii repartizați în sala respectivă. Totodată vor fi menționate și regulile pe care absolvenții trebuie să le respecte pe durata probelor Evaluării Naționale.

Cei care vor intra în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, vor fi eliminați din sală primind nota 1 la examen.

Proba scrisă la Matematică va începe la ora 09.00, iar elevii trebuie să fie în sală cu 30 de minute mai devreme, respectiv până la ora 08.30.

În unele școli elevii sunt chemați mai devreme pentru a avea timp pentru triajul epidemiologic.

De asemenea, absolvenții vor fi supravegheați de către doi profesori-asistenți, care nu sunt pe departamentul materiei de examen și care le vor explica acestora modul de desfășurare a Evaluării Naționale.

Durata probei va dura 120 de minute, iar la sfârșit este obligatoriu să rămână trei elevi în sală. De menționat este faptul că elevii car enu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susține examenul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: