Redactia.ro
Home » Știri » Elevii revin în bănci, dar unii iau iar vacanță după doar opt zile. Totul despre „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde”

Elevii revin în bănci, dar unii iau iar vacanță după doar opt zile. Totul despre „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde”

elevi la scoala

Elevii revin de miercuri, 25 ianuarie, la școală, însă unii dintre ei vor intra într-o nouă vacanță după doar opt zile de școală. Anul acesta fiecare inspectorat școlar a decis independent când iau elevii vacanță între modulele 3 și 4. Au avut de ales o săptămână în perioada 6 – 26 februarie 2023.

Iată cum vor lua elevii vacanța dintre modulele 3 și 4

Primii care vor lua vacanța sunt elevii din Ilfov și Suceava, in intervalul 6 – 10 februarie 2023. Zece județe au decis ca elevii să fie în vacanță în a treia săptămână din februarie, între 13-17 februarie: Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova. Elevii din 30 dintre județe vor lua vacanța mobilă în intervalul 20 – 26 februarie 2023.

Vacanțele elevilor până la sfârșitul anului școlar 2022-2023

Cursuri: de la revenirea elevilor în școli, după vacanța din februarie, aceștia vor mai intra în vacanță, după data de 6 aprilie 2023.
Vacanța de Paște: de vineri, 7 aprilie 2023, până marți, 18 aprilie 2023;
Cursuri: de miercuri, 19 aprilie 2023, până vineri, 16 iunie 2023;
Vacanța de vară: de sâmbătă, 17 iunie 2023, până duminică, 3 septembrie 2023.

Când încep programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde”

Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Derularea celor două programe nu se planifică în același interval de cursuri (modul de învățare).

Prin excepție de la prevederile menționate mai sus, „la clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, din învățământul profesional și din învățământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se organizează activități de instruire practică”, conform edupedu.ro.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini