Redactia.ro
Home » Știri » Elevul cu 10 la BAC care a făcut naveta zilnic cu taxiul pentru a obține performanțe școlare: „Aceasta este soarta tuturor copiilor din…”

Elevul cu 10 la BAC care a făcut naveta zilnic cu taxiul pentru a obține performanțe școlare: „Aceasta este soarta tuturor copiilor din…”

Sursa foto:www.antena3.ro

Un elev din provincie a reușit să obțină media 10 la Bacalaureat, după ani de zile în care a trudit. Tânărul provine dintr-o familie modestă și a reușit să-și facă mândrii părinții în urma examenului maturității. Povestea tănărului este una cu destul de grea pentru un elev sclipitor, deoarece fiecare zi de mers la școală a fost o reală încercare. Iată întreaga poveste

Elevul cu10 la BAC care a făcut naveta zilnic cu taxiul

Ionuţ Mihai a terminat cu nota 10  Liceul „Ioan Cotovu” din Hârşova, în timp ce în fiecare zi de curs a fost nevoit să plătească taxiul pentru a ajunge la ore, fiind cinci kilometrii de parcurs până la unitatea de învățământ, din satul în care locuiște alături de familia lui.

Avantajul său a fost că nu era singur elev în această situație, iar împreună cu alți colegi puneau bani şi luau taxiul, zilnic.

„Există un microbuz care pleacă la ora 9:00, dar şcoala începea la ora 8.00″

„Aceasta este soarta tuturor copiilor din…”

„După ce a terminat şcoala gimnazială din satul său, situat în localitatea constănţeană Ciobanu, şi-a dorit să înveţe la un liceu de renume din Constanţa, dar a decis să rămână la Hârşova, vrând să le dovedească tuturor că se poate face performanţă oriunde”, relatează „Antena3”.

„Ar fi însemnat ca la Constanţa să plătesc chirie şi am decis că pot folosi banii în alt fel, pentru meditaţii la matematică, singura disciplină la care sunt probleme în liceul meu”, a povestit absolventul eminent, care a luat note maxime la examenul de Bacalaureat.

Astfel, tânărul a fost pus în dificultate și a trebuit să facă zilnic naveta cu taxiul din satul său la Hârşova.

„Aceasta este soarta tuturor copiilor din Ciobanu care învaţă la oraş.

În fiecare an suntem cam 30 de elevi şi ne cuplăm câte patru şi plătim taxiul. Există un microbuz, dar care pleacă la ora 9.00, ori programul nostru începe la ora 8.00″, spune Ionuţ.

Ionuţ Mihai este olimpic la Biologie şi Română

Ionuţ Mihai este un elev eminent și chiar foarte pasionat de unele materii. Tânărul este olimpic la Biologie şi la Limba şi literatura română, iar în gimnaziu s-a calificat de două ori la Olimpiada naţională de Limba şi Literatura Română. Acesta are o afinitate și pentru literatură.

Acum, elevul va deveni student al unei prestigioase facultăți din Capitală, unde are deja locul asigurat, fiind olimpic la biologie. Acesta va urma cursurile Facultăţii de Medicină „Carol Davila” din Capitală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: