Redactia.ro
Home » Știri » Ema este fetița de doar 10 ani din Oradea care și-a salvat fratele cu un apel la 112: „Am vrut să sun că îi venea să leşine”

Ema este fetița de doar 10 ani din Oradea care și-a salvat fratele cu un apel la 112: „Am vrut să sun că îi venea să leşine”

GALERIE FOTO (2) Sursa: Observator

Ema are doar 10 ani. Nimic contat nimic atunci când a trebuit să-și salveze fratele, pe Andrei. Băiețelul se simțea din ce in ce mai rău, iar părinții erau disperați că nu puteau deloc să-l ajute. Așa că micuța a reușit să cheme singură medicii în ajutor.

Ema a fost o adevărată eroină pentru fratele său, care nu se simțea deloc bine. Deși erau acasă și părinții, aceștia nu au putut decât să o ăndrume pe micuță cum să ceară ajutor, căci amândoi sunt persoane cu deficiențe de auz și vorbire. Toată speranța era micuța lor Ema.

A fost palid, i-a fost greaţă, a vărsat de 2 ori şi am vrut să sun că îi venea să leşine, a povestit micuța Ema Mance, pentru Observator.

Mi-a venit greaţă, mi-a fost aşa de rău încât de-abia m-am ridicat din pat. Mami i-a zis  Emei să sune şi ea a acceptat că i-a fost milă de mine. A fost emoţionată că ea n-a mai sunat la salvare, că ea e mai timidă, să zic, a povestit și fratele Emei, Andrei Mance, tot pentru Observator.

După ce fetița a sunat la 112, Ambulanța a ajuns la Andrei. L-au dus la spital pentru investigații, unde medicii au stabilit că este vorba de probleme cu colecistul.

Andrei, convins că sora lui Ema i-a salvat viața

Andrei este acum convins că gestul surorii sale i-a salvat viața prin curajul cu care și-a înfruntat orice emoție ca să sune la 112.

„Durerea pe care am simţit-o m-a îngrijorat că sunt pe moarte, sincer să fiu. Că mă durea foarte tare”, a mai explicat Andrei Mance, fratele Emei.

Ema Mance: Îmi era ruşine să sun şi sunau până atunci vecinii, dar acum a fost pentru mine prima data. Multe emoţii.

Reporter: Consideri că l-ai salvat pe frăţiorul tău sunând la 112?

Ema Mance: Da!

Persoanele cu deficienţe de auz şi vorbire au o aplicație specială pe telefon, prin care pot apela de urgență serviciul de urgență fără nicio dificultate. Însă în cazul Emei, mama copiilor tocmai ce-și și-a schimbase telefonul și nu a mai reușise să o instaleze.

Este o aplicaţie care îi ajută pe foarte mulţi dintre surzii noştri. Dar le-am spus să nu îşi schimbe numărul. În momentul în care îşi schimbă numărul de telefon se pierde şi aplicatia respectivă, Angelica Platon Asociaţia Naţională a Surzilor, pentru Observator.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini