Redactia.ro
Home » Știri » Emil Boc oferă un salariu de 10.000 de lei pe lună, dar nimeni nu vrea să ocupe postul. Care este motivul

Emil Boc oferă un salariu de 10.000 de lei pe lună, dar nimeni nu vrea să ocupe postul. Care este motivul

Să vezi și să nu crezi. Primăria Cluj a pus la bătaie un post liber care este remunerat cu nimic mai mult, nici mai puțin de 10.000 de lei. Se pare că nimeni nu vrea să ocupe postul cu toate că salariul este unul de care nu mulți români au parte.

De ce nimeni nu vrea postul de la Primăria Cluj? Ce presupune

Emil Boc a făcut un anunț important prin care a comunicat că este un post liber la primăria Cluj care va fi remunerat cu 10.000 de lei. Locul de muncă presupune poziția de IT-ist și culmea, nimenu nu își dorește. Motivul? Slariul este unul mult prea mic pentru domeniul acesta. Până și Emil Boc a declarat că salariul este prea mic, comparativ cu celelalte oferte.

N-am găsit IT-istul ăla cu 10.000 de lei. Trebuie să recunoaștem că e mic salariul pentru ceea ce există pe piața clujeană și cât se plătește în privat, se pare că este destul de mic. Ați văzut că suntem orașul cu cea mai mare concentrare de IT-iști pe metru pătrat din Europa. Asta nu este produsul unei decizii de ultim moment. Noi am lucrat pe strategia din 2007, când am dat strategia orașului în direcția asta de economia cunoașterii, de a lua inteligența, creierul, ca avantajul cel mai competitiv important al acestui oraș.”, a afirmat Emil Boc.

Emil Boc a explicat de ce există salarii atât de mari în Cluj

Actualul primar al Clujului, Emil Boc a explicat de ce există salarii atât de mari în județul Cluj. Acesta susține că strategia din 2007 a dat roade și că „nu are mall-uri la fiecare colț de cartier” ci, Clujul are numeroase clădiri pentru firmele de IT.

Nu vă mirați, că noi nu avem mall-uri în fiecare colț al cartierului cum au alte orașe pentru că am dat clădiri de birouri, știind că acolo e pentru IT, pentru a avea această resursă umană extraordinară, locul și infrastructura unde să se poată dezvolta. De aceea am dezvoltat în principal acest sector. Am venit la clădirile verzi cu sprijin de 50% la plata impozitelor ca să susținem, să încurajăm.

Atunci au apărut clădiri de la The Office, altele care au devenit centre de referință în IT, iar astăzi Clujul este ceea ce este, în primul rând talentelor acestui oraș extraordinar, a oamenilor lui, dar aș putea spune și a viziunii noastre de a susține acest demers ca linie prioritară pentru că ne-am dat seama că viitorul orașului este industria cunoașterii, bazată pe inteligența această, coroborată cu celelalte industrii ale Clujului, că nu ne rezumăm doar la asta.

Avem și alte industrii, dar asta este cea care dă slujbele viitorului și vin locurile de muncă bine plătite. Inovarea și IT-ul reprezintă o forță puternică. Eu nu pot ridica oferta pentru că sunt lege publică, eu nu pot mări legile statului român care dau baremele după care se poate mări un salarii. Nu suntem la privat ca să spun, no hai, poftim la primar.”, a mai zis Emil Boc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: