Redactia.ro
Home » Știri » Emil Rengle, semnal de alarmă despre realitatea dură a comunității gay: “Mamelor și taților le e rușine cu propriii lor copii din cauză că vor fi judecați de vecini, prieteni, colegi”

Emil Rengle, semnal de alarmă despre realitatea dură a comunității gay: “Mamelor și taților le e rușine cu propriii lor copii din cauză că vor fi judecați de vecini, prieteni, colegi”

GALERIE FOTO (2)

Emil Rengle, semnal de alarmă despre realitatea dură a comunității gay: “Mamelor și taților le e rușine cu propriii lor copii din cauză că vor fi judecați de vecini, prieteni, colegi”

Rengle este unul dintre cei mai îndrăgiți dansatori din România, dar în același timp și unul dintre cele mai controversate figure din showbiz, dată fiind orietarea sexuală gay, asumată în mod public.

Emil Rengle și-a făcut coming out-ul, așa cum este denumit procesul de a afirma public și voluntar orientarea sexuală, care este de fapt un proces de recunoaștere, acceptare și mărturisire a orientării sexuale sau identității de gen atât față de propria persoană, cât și față de ceilalți, în urmă cu 3 ani. De atunci, a început să susțină public comunitatea LGBT.

Emil Rengle, semnal de alarmă: “Le e rușine cu propriii lor copii”

Rengle face acum un apel la empatie și asumare.

„Mă gândesc uneori la membrii comunității din care fac parte și famiile lor, nu de puține ori dezbinate din cauza orientării sexuale. Eu nu vreau să accept o societate în care mamelor și tatilor le este rușine cu propriii lor copii din cauză că vor fi judecați de vecini, de prieteni, de colegii de muncă. A fi gay nu este o rușine, dar a judeca pe altcineva pentru ce este el este o greșeală, o greșeală pe care o putem repara împreună.”, a explicat cunoscutul artist.

Emil Rengle a însoțit video-ul de textul “75% dintre români consideră că este important să fii tratat(ă) cu respect și să îi tratezi pe ceilalți cu respect, inclusiv persoanele gay și lesbiene.”, potrivit unul studiu.

Într-un alt story, Regle a postat mesajul său pentru membrii comunității sale și familiile lor:

“Să nu vă fie rușine cu voi înșivă, nici cu copiii dumneavoastră. Indiferent de ce ar spune gura lumii”.

Ce spun românii despre comunitatea LGBT

Potrivit celui mai recent studiu legat de viziunea despre comunitatea LGBT, 43% dintre români au fost de acord că este nevoie de un mod de recunoaștere legală a parteneriatelor între aceste persoane.

Totodată, cei mai mulți dintre români, 71% consideră că nu ar avea niciun impact asupra lor dacă în România s-ar legaliza căsătoria civilă pentru cuplurile formate din persoane de același sex.

Apare totuși o discrepanță uriașă de percepție a românilor atunci când vine vorba de opiniile despre motivațiile pentru căsătorie în rândul cuplurilor gay. doar 37% dintre români consideră că un cuplu homosexual s-ar căsători din dragoste.

Cel mai recent studiu despre percepția comunității gay din România a fost realizat de Cult Market Research prin metoda interviurilor telefonice, pe un eșantion reprezentativ și are o marjă de eroare de ±3%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: