Redactia.ro
Home » Știri » Emoționant! Cum a încercat un băiețel din Ucraina să-și protejeze familia de război: “Poate erau tot ce avea mai de preț”

Emoționant! Cum a încercat un băiețel din Ucraina să-și protejeze familia de război: “Poate erau tot ce avea mai de preț”

Pe zi ce trece, războiul din Ucraina lasă urme adânci în viețile oamenilor din țara vecină. Ca să-și apere familia de pericole, după ce și-a pierdut bunicul în bombardamente, un băiețel din Ucraina a făcut un gest care impresionează până la lacrimi.

La Lviv, oraș din Ucraina aflat la doar 300 de kilometri de granița cu România, se află una dintre cele mai vechi biserici din zonă, ctitorită chiar de domnitorul român, Alexandru Lăpușneanu, în 1559.

Acest lăcaș al sufletelor a devenit acum refugiu pentru toți cei fugiți din calea războiului. Tot mai mulți civili din Kiev, Harkov și alte zone grav lovite de bombardamente, ajung să se roage aici pentru sfârșitul celor rele, relatează Ilie Pintea, corespondent Radio România Actualități în Ucraina, Lviv.

Emoționant! Cum a încercat băiețel din Ucraina să-și protejeze familia de război: “Poate erau tot ce avea mai de preț”

Iar la biserica din Lviv a venit într-un suflet și un băiețel de câțiva ani. Avea la el două bomboane. Fără ezitare, s-a dus la preot și i le-a oferit pentru un lucru important în schimb.

”Ieri, a venit la noi un băiețel vorbitor de limba rusă. Mi-a oferit două bomboane ca să mă rog pentru familia lui. Serghei, bunicul micuțului a murit în bombardamente”, a povestit părintele Yuri Fediv, diaconul bisericii din Lviv.

“Poate erau singurele lui bomboane, poate pentru un copil de câțiva ani dulciurile acelea erau tot ce avea mai de preț. Le-a adus ca să le dea în schimbul unei rugăciuni”.

“Ne distrug ca națiune, iar asta nu este normal”

La cea mai veche biserică din Lviv a ajuns și o femeie, care o are alături pe mama ei de 70 de ani. Are sufletul greu și se roagă neîncetat să-și revadă teafăr soțul, de care s-a despărțit la Harkov, unde a rămas să se lupte cu invadatorii ruși.

”Suntem in Lviv de zece zile. Bărbații noștri au rămas în Harkov, în unitățile de apărare teritoriale. Acum nu mai avem case, acestea au fost distruse. Afacerea noastră a fost oprită, a fost distrsusă și ea. Despre cum o să supraviețuim mai departe, nu știu ce să vă spun. Știu doar că am fost atacați nemernic. Suntem bombardați, ne distrug ca națiune, iar asta nu este normal.

Ne rugăm cu toții, indiferent unde ne aflăm. Ne rugăm ca Ucraina să existe ca patrie a noastră. Nu ne dorim să plecăm nici în Polonia, nici în Cehia și mulțumim tuturor țărilor care sunt solidare. Vrem, totuși, să trăim aici, în Ucraina, e patria noastră.”, este mesajul emoționant al femeii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: