Redactia.ro
Home » Știri » Epidemia globală de hepatită misterioasă se extinde în Asia și Canada

Epidemia globală de hepatită misterioasă se extinde în Asia și Canada

Japonia raportează un copil cu o boală hepatică acută de origine necunoscută, iar Canada investighează cazuri similare, cu aproape 200 de cazuri înregistrate acum în întreaga lume.

Boală hepatică de origine necunoscută

O boală hepatică misterioasă care a infectat copii într-o duzină de țări din întreaga lume a ajuns în Asia, un caz fiind raportat în Japonia.

Cazul din Japonia de hepatită acută sau inflamație a ficatului de origine necunoscută a fost semnalat de autoritățile locale la 21 aprilie la un copil care a fost testat negativ pentru adenovirus – o posibilă cauză investigată la nivel mondial  și Covid-19.

Pacientul nu suferise un transplant de ficat, a precizat luni Ministerul Sănătății, fără a oferi mai multe detalii.

190 de cazuri misterioase de hepatită acută

Cel puțin un copil a murit din cauza unei tulpini misterioase de hepatită severă, confirmă OMS

Agenția de Sănătate Publică din Canada a declarat marți că investighează rapoartele privind hepatita acută severă de origine necunoscută la copii mici. Aceasta nu a dezvăluit numărul de cazuri sau locația acestora.

Până în prezent, în întreaga lume, au fost raportate 190 de cazuri misterioase de hepatită acută la copii, dintre care 140 în Europa, majoritatea în Marea Britanie (110 cazuri). Alte cazuri au fost descoperite în Israel și în Statele Unite. Șaptesprezece copii s-au îmbolnăvit atât de tare încât au avut nevoie de transplant de ficat.

Alertă de sănătate

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA au declarat săptămâna trecută, într-o alertă de sănătate la nivel național, că primele cazuri din SUA au fost identificate în octombrie în Alabama. Primele cazuri din Marea Britanie au fost înregistrate în ianuarie.

Cazur raportate la copii cu vârste cuprinse între o lună și 16 ani

Sâmbătă, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că cel puțin un deces a fost raportat în legătură cu focarul. Agenția de sănătate a ONU a precizat că aceste cazuri au fost raportate la copii cu vârste cuprinse între o lună și 16 ani. OMS nu a precizat în ce țară a avut loc decesul.

Hepatita este de obicei cauzată de unul dintre cele câteva virusuri contagioase ale hepatitei, dar acestea nu au fost găsite la copiii afectați. Icterul, diareea și durerile abdominale se numără printre simptomele raportate.

O teorie investigată de Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie este că lipsa expunerii la adenovirusul comun  care provoacă de obicei tulburări de stomac și răceli – în timpul pandemiei de coronavirus a dus la o boală mai gravă în rândul copiilor. Din 53 de cazuri testate în Marea Britanie, 40 (75%) au prezentat semne de infecție cu adenovirus.

Adenovirusul a suferit o mutație?

Directorul Public Health Scotland, Jim McMenamin, a declarat pentru Reuters că se lucrează pentru a înțelege dacă un adenovirus a suferit o mutație pentru a provoca o boală mai severă sau dacă ar putea cauza problemele „în tandem” cu un alt virus, inclusiv, posibil, Sars-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19.

Oficialii britanici au declarat că nu există „nicio legătură” între aceste cazuri și vaccinul Covid-19, deoarece niciunul dintre copiii afectați de hepatită nu a primit vaccinul.

Andrea Ammon, director la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Stockholm, a declarat: „Până în prezent nu există nicio legătură între cazuri și nicio asociere cu călătoriile”.

„Boala a apărut la copii sănătoși anterior”, a mai spus Ammon.

A fost raportat un caz și în țara noastră, iar doctorii sunt foarte îngrijorați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: