Redactia.ro
Home » Știri » Epidemiologul Octavian Jurma a prezentat prognoza incidenței pe județe în următoarea perioadă: „Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători”

Epidemiologul Octavian Jurma a prezentat prognoza incidenței pe județe în următoarea perioadă: „Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători”

GALERIE FOTO (2) Epidemiologul Octavian Jurma a prezentat prognoza incidenței pe județe în următoarea perioadă

Epidemiologul Octavian Jurma a prezentat prognoza incidenței pe județe în următoarea perioadă. Specialistul a estimat că majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători, în cazul în care se menține constant și dacă cetățenii respectă restricțiile.

Epidemiologul Octavian Jurma a prezentat prognoza incidenței pe județe în următoarea perioadă: „Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători”

Epidemiologul Octavian Jurma a prezentat prognoza incidenței pe județe în următoarea perioadă. Marți seară, epidemiologul Octavian Jurma a declarat că România se află într-o perioadă de scădere accelerată a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dar numărul deceselor continuă să crească.

Specialistul a declarat că dacă se respectă regulile, de sărbători se va ajunge la o rată de infectare de sub 1.5 la mie. ”Este incontestabil că ne aflăm într-o faza de scădere accelerată a numărului zilnic de cazuri. În acest ritm vom coborî oficial sub 10.000 de cazuri pe zi încă din această săptămâna şi sub 5.000 de cazuri pe zi la mijlocul lunii noiembrie. Coborârea sub pragul de 5.000 de cazuri pe zi este importantă pentru că este pragul de suportabilitate COVID-19 al spitalelor din România”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Octavian Jurma.

Medicul Octavian Jurma

Conform acestuia, la două săptămâni după ce numărul de cazuri vor scădea, cel mai probabil la sfârșitul lunii noiembrie, situația în spitale va deveni suportabilă cu mai puțin de 1.500 de internări la Terapie Intensivă, iar numărul deceselor va scădea la 200 de decese pe zi. ”Înseamnă că luna noiembrie va fi caracterizată de contrastul dintre scăderea rapidă a numărului de cazuri noi şi dramatismul de spitale şi numărul crescut de decese.Din acest punct de vedere, în luna noiembrie vom avea vârful de decese care urmează vârfului de cazuri din luna octombrie. Vârful a fost deci atins şi depăşit în mod natural în octombrie prin evoluţia nestânjenită a pandemiei. În noiembrie doar culegem roadele acestui experiment sinistru efectuat pe seama poporului român de care proprii săi conducători”, a mai scris medicul.

Totodată, specialistul a precizat că ”deschiderea şcolilor în format fizic la o incidenţă mare (peste 3 la mie), lipsa de conformare cu măsurile de limitare a pandemiei, relaxarea prematură, haosul politic toate pot să producă platouri (număr constant de cazuri) înalte”.

Ministrul Sănătății, despre un posibil lockdown

În ciuda numărului mare de infectări și de decese, ministrul Sănătății, Cseke Attila a declarat că un lockdown total nu este o opțiune. „Un lockdown total nu este o alternativă, pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a adus anul trecut. Închiderea economiei, închiderea oamenilor în case… în afară de anumite efecte, unele şi psihologice asupra unor persoane care să stea închise luni întregi, nu e chestiune confortabilă.Un lockdown total nu ne-ar ajuta. Suntem după o săptămână şi o zi de la restricţiile care s-au anunţat, iar la sfârşitul acestei săptămâni va trebui să facem o analiză unde suntem”, a spus Attila.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie a spus că, în cazul în care numărul persoanelor imunizate nu crește, sunt luate în calcul instituirea a noi restricții. Potrivit acestuia, iarna este cea mai mare amenințare pentru recuperarea post-COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: