Redactia.ro
Home » Știri » Este alarma alimentară într-un magazin celebru din România! S-au descoperit așchii de metal în dulciurile copiilor

Este alarma alimentară într-un magazin celebru din România! S-au descoperit așchii de metal în dulciurile copiilor

Recent, o alertă alimentară serioasă a fost declanșată pe piața produselor de patiserie, vizând un aliment îndrăgit de copii și adulți deopotrivă: fursecurile cu ciocolată. Lanțul de magazine Jumbo a anunțat retragerea de pe rafturi a mai multor loturi de fursecuri cu ciocolată, din cauza unei potențiale contaminări cu așchii de metal, care reprezintă un risc semnificativ pentru sănătatea consumatorilor.

Alerta a fost inițiată de Jumbo, care a specificat două tipuri de produse vizate: biscuiții Jumbo Chocolate cu data de expirare 5-9-2024 și Jumbo Double Chocolate Cookies cu data de expirare 13-9-2024. Consumatorilor care au achiziționat aceste produse li se solicită să le returneze la orice magazin Jumbo pentru o rambursare completă, ca măsură de precauție.

Alarmă alimentară în Jumbo

În urma alertei declanșate de Jumbo, mai multe lanțuri de supermarketuri din Olanda, inclusiv Albert Heijn, Dirk, Plus, Boni, Coop, Hoogvliet, Vomar și DekaMarkt, au urmat exemplul și au cerut clienților să returneze anumite fursecuri cu ciocolată la magazine pentru rambursare. Problema a fost identificată și la biscuiții marca Merba, în special la variantele cu merișoare sau ciocolată triplă, disponibile în magazinele Dirk, Vomar și Coop, precum și la biscuiții Triple Chocolate de la Merba, găsiți în Boni, DekaMarkt și Hoogvliet.

Prezența așchiilor de metal în produsele alimentare este extrem de periculoasă, putând cauza leziuni interne grave consumatorilor. Producătorul Merba a indicat că dimensiunea așchiilor de metal este prea mică pentru a fi detectată de echipamentele standard de detectare a metalelor utilizate pe liniile de producție. Această situație subliniază nevoia de a îmbunătăți metodele de detecție și de a asigura siguranța alimentară la cele mai înalte standarde.

„Piesele metalice descoperite au dimensiuni diferite, sunt în principal lungi și subțiri, ceea ce ar putea constitui un posibil risc pentru sănătatea oamenilor dacă le consumă”, a transmis compania.

S-a dat alarma și la Mega Image

Pe lângă fursecurile cu ciocolată, și magazinele Mega Image au emis o alertă alimentară, rechemând produsul OLYMPIA SOS TERIYAKI, în variantele de 320 de grame și 58 de grame. Retragerea a fost inițiată de ANSVSA și se datorează prezenței unui alergen (glutenul din sosul de soia) care nu a fost menționat pe etichetă. Această situație reprezintă un risc pentru persoanele cu intoleranță sau alergie la gluten, accentuând importanța etichetării corecte și complete a ingredientelor în produsele alimentare.

„Dorim să vă aducem la cunoștința că Mega Image a retras de la vânzare produsele: 36428 OLYMPIA SOS TERIYAKI 320G și 44247 OLYMPIA SOS TERYAKI 58G. Retragerea produselor de pe piață și rechemarea acestora de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se prezența unui alergen în ingrediente (glutenul din
sosul de soia), care nu este menționat pe eticheta. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, a transmis ANSVSA.

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Nu este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus pana la data de 29.02.2024”, a transmis și Mega Image.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: