Redactia.ro
Home » Știri » Este anunțul momentului! Bugetarii vor avea vouchere de vacanță și-n 2023. De ce beneficii vor avea parte

Este anunțul momentului! Bugetarii vor avea vouchere de vacanță și-n 2023. De ce beneficii vor avea parte

Ministerul Muncii a făcut anunțul momentului pentru bugetari! A fost supus dezbaterii publice proiectul HG pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară. Odată cu această majorare vor exista și alte beneficii. Voucherele pentru vacanță vor fi mai mari începând cu 1 ianuarie 2023.

Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi salariaţilor din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern”, a declarat ministrul Constantin-Daniel Cadariu. Astfel, de la 1 ianuarie va fi propus un salariu de 3.000 de lei, cu o creștere de 17.6% față de luna decembrie 2022.

Cu cât vor fi majorate voucherele de vacanță

Voucherele de vacanță vor fi și ele majorate de la 1 ianuarie 2023. Acestea vor ajunge de la 2.550 de lei la 3.000 de lei, în conformitate cu noul salariu minim pe economie. În plus, la această sumă se va aplica un impozit de 10%. Angajații din sectorul privat vor putea primi vouchere din bugetele firmelor la care lucrează, pe când voucherele pentru angajații la stat vor fi plătite din bugetul public.

Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi salariaţilor din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. Mai mult, pe durata acestui an, prin comparaţie cu angajaţii din sectorul public, cei care lucrează la privat au putut beneficia de aceste vouchere de vacanţă.

Datorită impactului pozitiv de pe plan economic şi social, încurajez companiile să le ofere în continuare, iar pe viitor îmi propun să identific metode prin care să poată creşte atractivitatea acordării acestora, fără a afecta, însă, bugetul de stat”, a precizat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Voucherele de vacanță primite de salariați pot fi folosite pentru achiziționarea serviciilor de cazare, iar în pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi adăugate și alte servicii precum masă, transport sau tratament balnear.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: