Redactia.ro
Home » Știri » Este doliu în lumea culturală din România. A murit la doar 36 de ani

Este doliu în lumea culturală din România. A murit la doar 36 de ani

Este doliu în lumea culturală din România. Una din cele mai importante legături dintre România și Franța, directoarea unui institut important din Cluj Napoca, s-a stins din viață.

Este doliu în lumea culturală din România

Ioana Costaș, directoarea Institutului Francez din Cluj Napoca, s-a stins din viață la doar 36 de ani. Familia și prietenii apropiați ai femeii sunt devastați de urere. Familia Ioanei a scris un mesaj dureros, în mediul online, despre dispariția fulgerătoare a acesteia. Femeia suferea de o boală nemiloasă, care a răpus-o. Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru a o salva. Înmormântarea va avea loc în comuna Bedeciu, la 30 de kilometri distanță de municipiul Cluj Napoca, iar priveghiul va avea loc pe 1 august.

A fost odată ca niciodată, o prea frumoasă fată. O prea frumoasă soție și mamă. Cu adâncă durere în suflet, anunțăm trecerea în neființă a celei ce a fost Olivia Ioana Costaș (născută Bota), la vârsta de doar 36 de ani. Cuvintele sunt de prisos acum, pentru a descrie ceea ce a însemnat ea pentru toți cei care au cunoscut-o, dar cu siguranță v-a marcat într-un sens pozitiv. Slujba de priveghere va avea loc luni, 1 august, ora 19.00, la casa părintească din localitatea Bedeciu (str. Principală, nr.143, comuna Mănăstireni, jud. Cluj). Înmormântarea va avea loc marți, 2 august, începând cu ora 12.30 la casa părintească din Bedeciu. Familia veșnic îndoliată”, este mesajul transmis de familia Ioanei, potrivit cluj24.ro.

Cine era Ioana Costaș

Ioana Costaș a început activitatea la Institutul Francez în 2013. Aceasta a adus multe îmbunătățiri acestui centru cultural. Cu un doctorat în literatura franceză obținut la Sorbona, Ioana s-a implicat în cooperarea universitară, iar în anul 2019 a preluat postul de director delegat al Institutului Francez din Cluj. Femeia a organizat foarte multe evenimente culturale precum „Apropiați spargem zidurile” sau ateliere dedicate artiștilor români și francezi.

 

Sursă foto – Cluj24.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro