Redactia.ro
Home » Știri » Este doliu în lumea medicală din România! Un medic celebru s-a stins din viață la 62 de ani

Este doliu în lumea medicală din România! Un medic celebru s-a stins din viață la 62 de ani

Comunitatea medicală din România și, în special, cea din Hunedoara, trece printr-un moment de profundă tristețe după ce unul dintre cei mai apreciați medici, Dr. Horia Talfeș, a încetat din viață la vârsta de 62 de ani. Această veste a lăsat un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut și a marcat un moment de reculegere și omagiu pentru un om care a dedicat decenii întregi slujirii comunității.

Dr. Horia Talfeș nu a fost doar un medic primar UPU și șeful Unității de Primiri Urgențe la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara; a fost, de asemenea, un pilon al comunității și un salvator de vieți. Prin muncă, devotament și pasiune, Dr. Talfeș a lăsat o amprentă de neșters în domeniul medical și în inimile hunedorenilor.

A murit Dr. Horia Talfeș

Radu Budae, managerul spitalului, a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, subliniind dedicația neclintită a doctorului Talfeș față de pacienții săi și față de misiunea medicală. A fost omagiat ca un medic desăvârșit și o persoană de excepție, a cărui pierdere reprezintă o tragedie pentru întreaga comunitate.

„Drum bun în lumină, Horia! Dumnezeu să te odihnească în pacea Lui și să-i aline pe cei care te-au iubit! Regret enorm că nu am reușit să îți spun încă o dată, când încă era posibil, cât de tare am ținut la tine ca om și cât de mult te-am apreciat ca medic (totuși, ceva îmi spune că tu știai și simțeai asta)…. Spitalul Hunedoara și comunitatea hunedoreană pierd un medic de excepție și un om minunat. Să ne veghezi de acolo de Sus, Horia și uneori să ne „arăți calea”, a declarat Radu Budae.

Povestea lui Horia Talfeș este una de sacrificiu și dăruire. În ciuda ofertelor tentante de a lucra în străinătate, a ales să rămână în România, dedicându-se pacienților săi și comunității din Hunedoara. Lucrând în UPU încă din anii ’90, Dr. Talfeș a înfruntat provocări imense, inclusiv un program de lucru extenuant care, după cum mărturisea chiar el, i-a costat căsnicia. În ciuda tuturor acestor sacrificii, pasiunea sa pentru medicină și dorința de a ajuta au rămas neschimbate.

A luptat împotriva COVID-19

Rolul Dr. Talfeș în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 a fost de neînlocuit. A fost prima persoană din municipiul Hunedoara vaccinată împotriva virusului, o dovadă a angajamentului său față de combaterea acestei crize sanitare. Acest gest simbolic a subliniat credința lui profundă în știință și în eforturile comunității medicale de a depăși momentele dificile.

Un Omagiu și un Apel la Amintire
Pierderea Dr. Horia Talfeș reprezintă un moment de reflecție asupra valorii și impactului pe care un singur om îl poate avea asupra comunității sale. Este un apel la amintirea și onorarea celor care, prin muncă și sacrificiu, contribuie zilnic la binele comun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: