Redactia.ro
Home » Știri » Este oficial! Bucureștiul a intrat de astăzi în scenariul roșu! Care sunt restricțiile care se impun

Este oficial! Bucureștiul a intrat de astăzi în scenariul roșu! Care sunt restricțiile care se impun

Vești proaste pentru Bucureșteni! Capitala intră oficial în scenariul roșu de funcționare din cauza creșterii drastice a numărului de cazuri de covid19. Iată care sunt restricțiile care se vor aplica o dată cu intrarea Capitalei în scenariul roșu.

Ce restricții trebuie respectate cu desăvârșire

De sâmbătă, 25 septembrie, Bucureștiu a intrat oficial în scenariul roșu de fucționare. O dată cu acest lucru s-au impus mai multe restricții de către autorități. Rata de infectare de la momentul actual este de 3,77 la mia de locuitori.

Din cauza creșterii drastice a ratei de infectare, este obligatorie prezentarea certificatului verde pentru accesul în restaurante, cinematografe, nunți, botezuri ori alte eveniment private. În urma ședinței de vineri de la ora 11:00 a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, sa decis un set de noi reglementări.

Ce au decis autoritățile

Autoritățile au impus un set de reguli care trebuie respectate cu desăvârșire de populația Capitalei. Printre ele se enumeră obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru. Excepție de la această regulă o fac elevii care vor putea renunța la portul măștii de protecție doar în timpul orelor de educație fizică, ce se vor desfășura doar în spații deschise.

O altă regulă impusă este aceea că în spațiile inchise, ompetițiile sportive se vor putea desfășura doar cu până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, însă dar cu asigurarea unei distanțe de minimum un metru între persoane. De asemenea purtarea măștii este obligatorie. Această măsură se aplică doar celor vaccinați sau care au rezultatul negativ al unui test ori au trecut prin boală și fac dovada acestui lucru.

În ceea ce privește desfășurarea activității în cinematografe, spectacole sau concerte, participanții vor avea nevoie de certificat verde și participarea poate fi de doar 50% din capacitatea spațiului. Accesul este restricționat la 2.500 de persoane, depășirea numărului fiind strict interzisă, excepție făcând doar persoanele la care au trecut 10 zile de la vaccinarea cu schema completă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: