Redactia.ro
Home » Știri » Estetica dentară: soluţii pentru un zâmbet strălucitor

Estetica dentară: soluţii pentru un zâmbet strălucitor

Estetica dentară: soluţii pentru un zâmbet strălucitor

Calitatea zâmbetului nostru prezintă caracteristica de a ne influenţa echilibrul emoţional, acţionând în mod direct asupra încrederii în sine. Cu un zâmbet strălucitor, ne va fi mai uşor să ne exprimăm şi să comunicăm cu cei din jur. Însă o dantură frumoasă înseamnă şi o dantură sănătoasă, un aspect esenţial pentru echilibrul întregului corp şi pentru starea noastră de bine. Din aceste motive, devine obligatorie o monitorizare constantă a cavităţii noastre bucale, doar astfel medicii specialişti putând interveni rapid şi acţionând eficient asupra contextelor pe care le manifestăm la nivelul dentiţiei şi gingiilor.

Ce înseamnă estetica dentară?

Estetica dentara cuprinde toate procedurile stomatologice care au drept scop obţinerea şi menţinerea unei danturi frumoase și sănătoase. Astfel, serviciile incluse în această ramură vastă sunt cele care vizează culoarea dinţilor, spaţierea şi postura corectă a acestora, precum şi aspectul gingival. Fie că este vorba de o albire profesională, o obturaţie de canal, incrustaţii, alinierea dinţilor, remodelarea gingiilor sau aplicarea unui implant dentar, toate aceste proceduri vor fi efectuate la cel mai înalt nivel de profesionalism, tocmai pentru ca dantura să îşi recapete aspectul frumos şi funcţionalitatea normală. Estetica dentară reprezintă soluţia personalizată potrivită fiecărui pacient, cu scopul menţinerii unei sănătăţi orale normale şi echilibrate.

Pedodonţia – relaţia de prietenie cu medicul stomatolog!

Procedurile de pedodonție înseamnă servicii stomatologice pentru cei mici, oferite la cel mai înalt nivel de profesionalism, cu multă căldură şi înţelegere, tocmai pentru ca relaţia dintre copii şi medicul stomatolog să fie una foarte plăcută. Este posibil ca teama de dentist să se instaleze de foarte devreme, mai cu seamă dacă micuţii s-au confruntat deja cu dureri şi disconfort în zona orală. Din această cauză, vizitele în cabinetul stomatologic trebuie să înceapă imediat ce îşi fac apariţia primii dinţişori de lapte.

Doar astfel copilul poate fi monitorizat constant, eliminându-se riscul manifestării anumitor afecţiuni neplăcute şi dăunătoare. Contextele neplăcute pe care cei mici le pot manifesta la nivel oral sunt variate, de la carii şi abcese dentare, până la postura incorectă a dinţilor, masticaţia deficitară sau demineralizarea smalţului. Doar rutina controalelor periodice va avea rolul de a preveni, dar şi de a interveni eficient, rapid şi în confort, tocmai pentru ca dezvoltatea micuţilor pe acest palier să se facă echilibrat şi în beneficiul acestora.

Când mergem cu cel mic la stomatologie?

Primul control stomatologic se recomandă a fi efectuat imediat ce apare primul dinţişor de lapte. Astfel, controlul medical devine o rutină acceptată de către cel mic, aspect care va facilita intervenţia cu uşurinţă în cazul apariţiei contextelor mai complicate. Doar cu o monitorizare constantă se poate preveni apariţia complicaţiilor, se pot depista eventuale incorectitudini de postură şi se poate interveni din timp, pentru a-i asigura copilului şansa de a avea o dantură sănătoasă, bine poziţionată şi perfect funcţională.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini