Redactia.ro
Home » Stiri Locale » „Eu sunt Mariana Sică, cea de acum 26 de ani!“ Povestea campioanei căreia o înotătoare din Constanţa i-a doborât un vechi record

„Eu sunt Mariana Sică, cea de acum 26 de ani!“ Povestea campioanei căreia o înotătoare din Constanţa i-a doborât un vechi record

În luna decembrie a anului trecut, înotătoarea constănţeană Ana Grosu, de la Atena Sport Club Constanţa (clubul medaliatului olimpic Răzvan Florea) a reuşit să doboare un record naţional vechi de 26 de ani, în proba de 100 m fluture 12 ani! În luna decembrie a anului trecut, înotătoarea constănţeană Ana Grosu, de la Atena Sport Club Constanţa (clubul medaliatului olimpic Răzvan Florea), a reuşit să doboare un record naţional vechi de 26 de ani, în proba de 100 m fluture 12 ani!

Tânăra sportivă a realizat această performanţă cu ocazia ultimei competiţii oficiale de nataţie din 2019, Cupa României pentru cadeţi (12 – 14 ani), care s-a desfăşurat în Bazinul Olimpic din Piteşti (50 m, opt culoare). Ana Grosu a câştigat proba detaşat, cu 1:05:94, sportiva de pe locul secund încheind cursa cu 1:08:31. Timpul de 1:05:94 a depăşit vechiul record al probei (1:06:04), care data din 18 decembrie 1993, fiind stabilit atunci de Mariana Sică (din Tr. Severin), la campionatul de la Baia Mare.

Prin intermediul unui articol din ZIUA de Constanţa, care a reliefat performanţa Anei Grosu, „«Sportivi de aur!» Înotătoarea Ana Grosu, de la Atena Sport Club Constanţa, a doborât un record naţional vechi de 26 de ani (galerie foto)“, cea care a stabilit vechiul record, Mariana Brebu (fostă Sică, acum în vârstă de 38 de ani), a aflat de isprava campioanei din Constanţa şi că s-a amintit şi de ea. Fosta campioană şi-a adus aminte, cu nostalgie, de vremurile când stabilea ea recordul, pe când avea 12 ani, dar şi de cariera pe care a avut-o în nataţie.

Mariana atunci, Lavinia acum

„Mândră tare de ce copil am fost. Eu sunt Mariana Sică, cea de acum 26 de ani!“, a postat pe Facebook Mariana Brebu, cea căreia acum prietenii şi cei apropiaţi îi spun Lavinia, al doilea prenume al ei.

„Mariana nu-mi mai spune nimeni acum. Mariana e primul prenume, iar, când eram copil, şi se scria Sică Mariana Lavinia, al doilea prenume nu mai intra. De la înot lumea mă ştia de Mariana, dar, când am crescut, am optat pentru Lavinia“, spune, pentru ZIUA de Constanţa, cea care a deţinut recordul vreme de 26 de ani. Mărturiseşte că s-a bucurat că cineva a reuşit să doboare recordul ei de la 100 m fluture, categoria de vârstă 12 ani, cu atât mai mult cu cât e vorba de o fetiţă de la clubul lui Răzvan Florea, coleg de generaţie cu ea, cei doi fiind şi buni prieteni.

Citește povestea completă pe Ziua Constanta