Redactia.ro
Home » Știri » Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat riscă să fie amânate! Greva profesorilor atinge noi limite: ”Rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă”

Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat riscă să fie amânate! Greva profesorilor atinge noi limite: ”Rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă”

GALERIE FOTO (2)

Luni dimineață, pe data de 29 mai 2023, reprezentanții sindicatelor profesorilor au făcut declarații care îi bagă în sperieți pe părinți și pe elevi. Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat riscă să fie amânate pe o perioadă nedeterminată.

De departe una dintre cele mai mari temeri ale părinților și ale elevilor în același timp este faptul că examenele din următoarea perioadă ar putea fi amânate sau chiar anulate pe o perioadă destul de lungă. Greva profesorilor este cauza principală care ar putea să ducă la un astfel de deznodământ.

Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat riscă să fie amânate

Dacă până acum nu se punea problema ca aceste două examene să fie amânate, se pare că neînțelegerile dintre liderii de sindicat și Guvern ar putea cauza mari probleme. Marius Nicolae, liderul de sindicat, a explicat că se bazează în această perioadă pe sprijinul părinților și speră ca aceștia să înțeleagă că decizia ca profesorii să nu ia parte la examene este singura modalitate de a convinge Guvernul să le asculte cererile.

„A fost o pandemie și spre deosebire de alte state care au anulat toate examenele, în România examenele au fost susținute. În momentul de față vorbim de amânarea examenelor pentru că suntem în această acțiune de protest fără precedent și rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi”, a spus Marius Nistor, la Digi24.

Sindicatele, nemulțumite de oferta Guvernului

În această dimineață, peste 20 de mii de profesori au început să se strângă în fața Parlamentului, încercând să îi convingă pe cei de la conducere să le mărească tuturor salariile cu 25%. Guvernul României venise în weekend cu propunerea de a acorda 2.500 de lei cadrelor didactice, cu condiția ca acestea să achiziționeze exclusiv materiale esențiale pentru școală.

„( N.r – Guvernanții) nu înțeleg că această categorie socio-profesională are orgoliul ei, demnitatea ei, și nu poate accepta firimituri sub formă de vouchere sau carduri, atât timp cât a observat că statul român nu a avut nicio reținere să crească salariile în alte domenii. Nu avem nimic cu nimeni, dar oamenii văd și pot să filtreze informațiile care apar și să ia decizii în cunoștință de cauză”, a spus, luni, președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, într-o intervenție la Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: