Redactia.ro
Home » Exclusiv » EXCLUSIV | Anchetă de amploare într-o școală din Sectorul 5 al Capitalei, după invazia cu ploșnițe. Au apărut primele imagini cu copiii mușcați | GALERIE FOTO

EXCLUSIV | Anchetă de amploare într-o școală din Sectorul 5 al Capitalei, după invazia cu ploșnițe. Au apărut primele imagini cu copiii mușcați | GALERIE FOTO

GALERIE FOTO (10)

S-a dat alarma într-o școală din Sectorul 5 al Capitalei, după ce s-a confirmat prezența ploșnițelor în toate sălile de clasă, iar REDACTIA.RO vine cu toate detaliile unei anchete de amploare. De la discuțiile interminabile dintre părinți și cadrele didactice, până la dovada clară că unii copii au avut de suferit din cauza nepăsării conducerii, toate vor fi prezentate în detaliu și în exclusivitate în continuarea acestui material. 

Pentru a înțelege cât mai clar problemele cu care școala Ion I.C. Brătianu se confruntă în acest moment, avem nevoie să prezentăm lucrurile cât mai clar, încă de la început. Astfel, este important de menționat faptul că infestarea cu ploșnițe a fost semnalată pentru prima dată oficial la finalul lunii februarie, urmând ca pe 1 martie (vineri), respectiv 4 martie (luni) toți elevii și preșcolarii care își desfășoară orele în incinta respectivă să rămână acasă. Potrivit informațiilor prezentate de părinți, a fost pus în practică un proces de dezinfecție care ar fi trebuit să rezolve problema, însă, din păcate, lucrurile au degenerat destul de mult în numai trei săptămâni.

Școala Ion I.C.Brătianu din Sectorul 5, „victima” ploșnițelor, dar și a conducerii

După cum menționam anterior, primele probleme au fost semnalate încă din februarie. După prima dezinsecție, toți copiii s-au întors fără probleme la ore, iar părinții au sperat că întreg coșmarul s-a terminat. Din păcate, acesta era abia începutul!

A urmat al doilea proces de dezinsecție ce a avut loc pe data de 15 martie, după terminarea orelor de curs. Cu o convingere greu de combătut, conducerea școlii a considerat că atât cadrele didactice, cât și elevii sunt în siguranță și au confirmat asta în nenumărate rânduri. Totuși, „surpriza” a venit ieri, 20 martie 2024, când un părinte a fost anunțat cu regret că al său copil a fost mușat de ploșnițe. Acela a fost momentul în care lucrurile au luat-o razna, iar conversațiile de pe grupurile de WhatsApp dintre părinți și educatoare au luat o întorsătură neașteptată.

Copilul care, din păcate, a avut de suferit din cauza mușcăturilor respective a fost dus de către părinții săi la grădiniță dimineața, fără nicio problemă, iar după pauza de prânz, moment în care a dormit, s-a trezit cu mâncărimi pe piele și cu pete roșiatice. În urma unui control amănunțit al educatoarelor și al asistentei medicale, s-a confirmat faptul că este vorba despre mușcăturile ploșnițelor.

Mușcături de ploșnițe la școala I.C.Brătianu, din Sectorul 5
Mușcături de ploșnițe la școala I.C.Brătianu, din Sectorul 5

Părinții copiilor refuză să își mai ducă la școală copiii

Se pare că o învățătoare de la grădinița ce își desfășoară cursurile într-unul dintre corpurile școlii I.C.Brătianu și părinții copiilor. Se pare că ar fi vorba fix de grupa în care a fost descoperit primul caz al băiețelului mușcat de ploșnițe. Furia părinților a venit în momentul în care subiectul s-a tratat cu prea multă indiferență, spunându-li-se că „nu este ceva alarmant”.

După discuția de pe grupul de WhatsApp, mulți părinți au decis că este mai bine pentru copiii lor să rămână acasă câteva zile, în speranța că situația se va remedia în acest sfârșit de săptămână. Mesajele pe rețelele de socializare au curs cu nemiluita, iar nemulțumirea adulților a atins cote alarmante în momentul în care un reportaj marca Digi24 a scos la lumină mai multe nereguli, printre care se numără și faptul că cea de-a doua dezinsecție nu ar fi fost făcută în toate clasele, ci numai în cele în care au fost văzute insectele.

Educatoarele grupelor de la grădiniță au „împrăștiat” imediat vestea apariției ploșnițelor, ceea ce a dus la o alarmare în masă. Părinții speră că acesta va fi momentul în care pruncii lor să fie mutați înapoi în grădinița de care aparțin, de fapt.

Cum au ajuns copiii de grădiniță la școala Ion I.C. Brătianu

Ancheta realizată de REDACTIA.RO a scos la iveală mai multe probleme cu care părinții copiilor de grădiniță se confruntă în acest moment. Se pare că, de fapt, micuții au fost mutați într-unul dintre corpurile școlii Ion I.C. Brătianu încă din 2023, după ce s-a hotărât renovarea Grădiniței nr. 35, cu sediul pe Strada Crizantemelor, nr. 2, Sector 5. Între timp, renovările au luat sfârșit, dar cei mici au rămas în aceeași școală în care ploșnițele își fac de cap.

Părinții sunt revoltați și speră ca acesta să fie momentul în care conducerea, respectiv Inspectoratul Școlar și Primăria să permită revenirea copiilor la grădinița de care aparțin, de fapt. În acest sens, au fost depuse mai multe cereri, însoțite de o petiție semnată de toți părinții, însă răspunsurile oficiale au fost de-a dreptul dezolante. Așa cum era de așteptat, cererea a fost trimisă dintr-o parte în alta, de la Primăria Capitalei, la Direcția Generală de Învățământ Preuniversitar, iar apoi la Inspectoratul Școlar al Municipiului București. (VEZI GALERIA FOTO)

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: