Redactia.ro
Home » Exclusiv » EXCLUSIV. Marius China ne-a dezvăluit ”rețeta” unui impresar de succes. Povestea artistului care și-a mutat activitatea muzicală și în spatele reflectoarelor: ”Viața mea se învârte în jurul muzicii”

EXCLUSIV. Marius China ne-a dezvăluit ”rețeta” unui impresar de succes. Povestea artistului care și-a mutat activitatea muzicală și în spatele reflectoarelor: ”Viața mea se învârte în jurul muzicii”

GALERIE FOTO (3)

Marius China este un nume cu greutate în industria muzicală românească, activând în domeniu de mai bine de 20 de ani. Inițial, acesta și-a început cariera ca artist, cu trupa Datina, care activează și acum în industria muzicală românească. Treptat, Marius și-a mutat activitatea muzicală și în spatele reflectoarelor, trecând la organizator de spectacole și manager de artist.

Marius China ne-a dezvăluit ”rețeta” unui impresar de succes

În prezent, Marius China conduce Sprint Music, companie care reprezintă exclusiv peste 60 de artiști pe partea de management, booking, label. În plus, este și un cunoscut organizator de evenimente. În această perioadă organizează cel mai mare festival din zona Vâlcea, We Love Music Festival, care se desfășoară între 18 și 21 august pe Platoul Fețeni și reunește peste 30 de nume sonore de la noi și de afară.

Acesta ne-a povestit mai multe despre dedesubturile industriei muzicale românești într-un interviu captivant.

Redacția.ro: Cum ai trecut de la ipostaza de artist la cea de manager de artist, organizator spectacole?

Marius China: Această trecere s-a întâmplat cât se poate de natural, pentru că începând cu anii 2000 activitatea trupei Datina, din care făceam parte, devenea tot mai intensă. Astfel că la un moment dat, după ce am schimbat mai mulți impresari ne-am dat seama că cel mai bine pentru trupă era ca eu să fiu cel care organizează spectacole. Apoi, în anul 2003 l-am cunoscut pe Marius Șofron, actualul meu partener de afaceri, în încercarea de a găsi un impresar pentru Datina și am realizat că avem aceeași viziune, astfel am hotărât să organizăm concerte nu doar pentru trupa Datina, ci și pentru alte trupe care activau deja în piața muzicală. Pornind de aici, am înființat Sprint Music alături de Marius Șofron.

R: Cu câte vedete lucrezi în total, în prezent? Cum gestionezi relația cu vedetele?  

M.C: Compania mea, Sprint Music, reprezintă exclusiv peste 60 de artiști pe partea de management, booking, label. Colaborăm cu artiști precum Connect R, Lora, Raluka, DJ Project, Andreea Bănică, Adda, Amna, ca să-ți dau doar câteva exemple. De-a lungul anilor mulți dintre ei mi-au devenit și prieteni, astfel că viața mea se învârte cu adevărat în jurul muzicii, atât pe plan personal, cât și profesional. De fapt, am ajuns să nu mai diferențiez aceste 2 planuri, pentru că fac cu plăcere și pasiune ceea ce fac, astfel că nu percep activitatea mea drept muncă.

R: Care este secretul unui artist de succes?

M.C: Eu nu cred că există un secret anume, ci cred că succesul este dat de o combinație între talent, inspirație și foarte multă muncă. Acesta aș spune că este „secretul”.

R: Ești și organizator de festivaluri și chiar ai unul mare – We Love Music Festival. Ce presupune organizarea unui festival?

M.C: Munca din spatele festivalului e uriașă. Avem deja două luni de când suntem full-time cu treabă pentru We Love Music Festival. Totuși, e o muncă frumoasă. Eu nu m-am gândit niciodată că e greu, pentru că îmi face plăcere. Organizarea unui festival mare presupune atenție la detalii și multe taskuri precum: organizarea line-up-ului, alegerea locației. În plus, presupune și promovare, echipă, ticketing, safety, voluntariat, scenotehnică și multe altele. Mi-ar trebui o zi doar ca să punctez ce presupune un festival. Chiar acum muncim din zorii zilei până seara, zi de zi, pentru ca We Love Music Festival să fie o experiență de neuitat pentru public.

R: Câți artiști vor cânta la acest festival?

M.C: În primul rând noi, cei din organizare, suntem îndrăgostiți de acest line-up, dacă ar fi fost după mine probabil am mai fi adus 50, doar că trebuie ca în fiecare zi de festival fiecare artist să-și susțină un recital de o oră, și atunci am mai lăsat dintre artiștii preferați și pentru anul următor. Din punctul meu de vedere este cel mai potrivit line-up pentru cei care iubesc muzica.

Sunt artiști care au făcut istorie în industrie, ca să menționez doar câțiva, Ronan Keating, Lou Bega, Outlandish, Jay Sean și mulți alții. Vorbim de peste 30 de nume sonore de la noi și de afară care vin la Râmnicu Vâlcea, unde se desfășoară festivalul, să cânte hituri care au făcut înconjurul lumii. Mă bucur că îi aduc pe toți sub umbrela acestui festival și sunt sigur că va fi o energie extraordinară, că oamenii vor cânta din suflet alături de artiști.

R: Ai un artist preferat?

M.C: Ca fiecare persoană, am și eu un artist preferat iar acesta este Bon Jovi. Consider că este un artist complet, care a facut istorie în industria muzicală.

R: Ce artist din România te uimește la ora actuală?

M.C: Mi-ar fi foarte greu să dau un nume de artist român care mă uimește la ora actuală, pentru că sunt foarte mulți care și-au depășit condiția, care se reinventează în fiecare an, care reușesc permanent să atragă atenția asupra lor, prin proiectele lor, prin schimbări de imagine, prin schimbări de stiluri muzicale, de aceea prefer să spun că în România lucrurile evoluează frumos din punct de vedere al dezvoltării artiștilor. Cu toții au o contribuție mare la creșterea show-biz-ului românesc și da, evit să răspund pentru că nu aș putea să numesc un singur artiști, sunt uimit de mai multe nume din România, ar însemna să înșir mulți artiști și nu aș vrea să omit pe cineva. Și țin să le mulțumesc tuturor pentru efortul pe care îl depun în fiecare zi pentru a consolida show-biz-ul românesc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: