Redactia.ro
Home » Știri » Experții au stabilit cauza exploziei de la Crevedia. Raportul a scos vinovaţii la suprafaţă

Experții au stabilit cauza exploziei de la Crevedia. Raportul a scos vinovaţii la suprafaţă

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a stabilit cauza exploziei de la Crevedia.

Experții au stabilit cauza exploziei de la Crevedia. Raportul a scos vinovaţii la suprafaţă

Reamintim, şase persoane au murit în urma exploziei produse la sfârşitul lunii august 2023, la o staţie GPL din Crevedia. De asemenea, peste 50 de alți cetățeni aflați în preajma stației GPL au fost răniţi.

Se formase un nor de gaze

Raportul specialiștilor evidențiază faptul că incendiul a avut loc din cauza unui nor de gaze care se formase pe un perimetru de aproximativ 40 de metri, inclusiv deasupra clădirii.

În plus, transvazarea GPL-ului a fost făcută cu dispozitive neadecvate din cisterna mare în cea mică. Drept urmare, sursa izbucnirii flăcărilor putea fi electrică, termică, mecanică, foc deschis sau electrostatică, conform specialiștilor.

Patronii staţiei GPL, în arest la domiciliu

Între timp, patronii staţiei GPL de la Crevedia, Daniel Ionuţ Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stângă, se află în continuare în arest la domiciliu, ca urmare a deciziei luate pe 26 ianuarie de Tribunalul Bucureşti, decizie ce este definitivă.

În luna august a anului 2023, la Crevedia au avut loc explozii devastatoare, soldate cu moartea a şase persoane şi rănirea a peste 50.

Procurorii au susţinut că incendiul şi exploziile au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.

La imobilul din Crevedia nu se putea derula nicio operaţiune cu GPL (depozitare, transvazare etc), din cauză că pentru respectiva locaţie nu existau avizele şi autorizaţiile instituţiilor abilitate.

În timpul anchetei au fost audiate peste 150 de persoane vătămate. Multe dintre acestea s-au constituit parte civilă în cauză.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: