Redactia.ro
Home » Știri » Faceți cunoștință cu Aska, prima mașină zburătoare electrică cu patru locuri, lansată la CES 2023 VIDEO

Faceți cunoștință cu Aska, prima mașină zburătoare electrică cu patru locuri, lansată la CES 2023 VIDEO

Faceți cunoștință cu Aska, prima mașină zburătoare electrică cu patru locuri, lansată la CES 2023. Iată detaliile!

Aska, prima mașină zburătoare electrică cu patru locuri, lansată la CES 2023

Urmează să înceapă Consumer Electronics Show (CES 2023), în cadrul căruia giganții din domeniul tehnologiei își prezintă noile tehnologii sau produse. La evenimentul din acest an participă și Aska, care și-a anunțat mașina electrică zburătoare înainte de CES. Aska susține că mașina sa zburătoare poate fi condusă pe șosea și, de asemenea, poate zbura pe cer. În ea pot sta patru persoane. Compania va prezenta acest vehicul electric de decolare și aterizare (eVTOL) la CES, care va avea loc între 5 și 8 ianuarie.

Aska, un start-up din Silicon Valley, a anunțat o mașină electrică zburătoare cu patru locuri, pe care compania o va prezenta la CES 2023. Acesta va fi un model prototip în mărime naturală. Sub forma unui quadcopter, această mașină electrică este un vehicul VTOL, dar și STOL (Short Takeoff and Landing). Acesta este echipat cu un sistem complet electric și primește, de asemenea, un prelungitor de autonomie.

Specificații Vorbind despre, acest zbor va parcurge 400 de kilometri la încărcare completă. merge sau zbura Is. Viteza sa de zbor este de 240 kph (km pe oră). Compania susține că va avea o viteză maximă certificată de 112 km/h pe autostradă. Compania spune că livrările inițiale vor fi limitate doar la sute de localnici.

Compania susține că această mașină electrică zburătoare cu patru locuri Viteza de 0-100 km/h poate fi prinsă în doar trei secunde. Oferind o autonomie de 400 km, pachetul de baterii poate fi încărcat complet în doar o jumătate de oră cu ajutorul unei stații de încărcare rapidă de nivel 3 DC, explică digitnews.in.

Mașina zburătoare ca serviciu

Aska dorește să dezvolte A5 ca serviciu de ride-sharing la cerere pentru marile orașe și zonele învecinate. Compania vizează acest lucru pentru anul 2026 și va avea piloți certificați care vor prelua clienții de la domiciliul lor și îi vor duce la destinație.

Atât precomanda pentru mașina zburătoare, cât și pentru serviciul la cerere sunt acum disponibile, potrivit electronics360.

Astfel că doritorii pot face deja precomandă și trebuie să depună un depozit de 5000 de dolari. Preţul maşinii zburătoare atinge suma de 789.000 de dolari.

Cum funcționează

Motorul A5 este un sistem de alimentare proprietar care include baterii litiu-ion și un motor pe benzină pentru extinderea autonomiei. Sursa dublă de energie permite o autonomie de zbor de 250 de mile.

În modul de conducere, toate cele patru roți sunt plasate în afara fuselajului pentru tracțiune integrală și pentru a maximiza spațiul interior pentru a găzdui patru pasageri. În modul de zbor, aripile vehiculului cu șase rotoare se desfășoară, permițând vehiculului să decoleze pe verticală sau să efectueze decolări convenționale de pe pistă. Aska a declarat că aripa mare este optimizată pentru planare, aterizări și consum eficient de energie, conform sursei citate.

 

Sursa foto: cnet.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: