Redactia.ro
Home » Sport » Federer – Djokovic este finala de la Wimbledon! A 16-a întâlnire

Federer – Djokovic este finala de la Wimbledon! A 16-a întâlnire

Federer – Djokovic este finala de la Wimbledon

Federer – Djokovic este finala de la Wimbledon! Elvețianul a oferit un meci incredibil cu rivalul său Rafael Nadal. Roger Federer, ajuns la 38 de ani s-a impus în final cu 7-6, 1-6, 6-3, 6-4. Cei doi jucători s-au întâlnit vineri pentru a 40-a oară. Elvețianul are 8 titluri câștigate la Wimbledon și va juca cu actualul lider mondial, sârbul Novak Djokovici, duminică. Pentru Federer, fost număr 1 mondial este cea de-a 12 finală disputată pe iarba londoneză.

”Sunt epuizat. A făcut câteva lucruri extraordinare Nadal. S-a jucat la un nivel înalt. E întotdeauna un privilegiu să joc împotriva lui Rafa. Am avut momente în care am servit excelent, am câștigat cele mai importante puncte din meci. A salvat acele mingi de meci Rafa, a fost incredibil. Primul set a fost foarte important. A fost o bucurie să joc azi”, a declarat Federer, pentru Eurosport.

După jocul fabulous făcut de Federer, presa internațională îl elogiază pe elvețian.

„Federer îl îngenunchează pe Nadal în Catedrală. Un Federer sublim îl desparte pe Nadal de finala cu Djokovic”, scriu cei de la Mundo Deportivo.

Roger Federer vs Novak Djokovic, a 16-a întâlnire

Federer – Djokovic este finala de la Wimbledon! Cei doi jucători s-au întâlnit de trei ori în ultimul act la Wimbledon. În plus va fi a 16-a întâlnire între cei doi, la un turneu de Grand Slam. Sârbul conduce 9-6 în întâlnirile directe. Finala turneului de Grand Slam se joacă duminică, de la ora 16.

”Este un mare rival, va fi o altă luptă incredibilă. Este campionul en-titre aici. A arătat de ce. Sper să îl pot învinge, dar va fi dificil. Este un meci special, la fel cum a fost și cel de azi”, a adăugat Federer.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini