Felicitări, mesaje și urări de Sfântul Gheorghe 2023. Ce nume se sărbătoresc de Sf. Gheorghe și cui spui „la mulți ani”.
Felicitări, mesaje și urări de Sfântul Gheorghe 2023. Ce nume se sărbătoresc de Sf. Gheorghe și cui spui „la mulți ani”
În fiecare an pe 23 aprilie, credincioșiiîl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. El este unul dintre cei mai iubiți sfinți din calendarul ortodox, fiind numit și purtătorul de biruință.
Este un prilej de sărbătoare, mai ales după Înviere. Acum îi sărbătorim pe cei dragi din viața noastră car poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.
Pe 23 aprilie sunt sărbătoriți românii care au nume derivate din Gheorghe. Cele mai frecvente sunt George, Georgeta, Georgiana, Geta, Gina, Gelu, Geo, Gică, Gherghina, Iordache, Giorgiana, Geluţa, Geluţu, Georgi, Giorgi, Gheorghiţă, Gheorghiţa şi Georgel.
- Liliac înflorit îți doresc să fii cât mai iubit și să ai cea mai minunată zi de onomastică. La mulți ani Gheorghe!
- Fie că toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Gheorghe cât mai frumoasă!
- Dragă Georgeta, îți doresc o zi onomastică nemaipomenită și să fii din ce în ce mai mult iubită. La mulți ani!
- La Mulţi Ani, Gheorghe, şi sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale!
- Îți urez „La mulți ani” pentru că porți acest nume și fie că Sfântul Gheorghe, pe care îl reprezinți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară.
- Fie ca începând cu aceasta zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, să ai doar zile însorite și pline de bucurie. La mulți ani!
- Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire şi prosperitate. La mulţi ani!
Tradiții și superstiții de Sfântul Gheorghe
În popor se spune că sărbătorirea Sfântului Gheorghe trebuie făcută având casa împodobită de plante care marchează renașterea naturii. Nu degeaba Sfântul Gheorghe mai este numit și patronul naturii înverzite. În funcție de zona georgrafică, alegerea acestor plante diferă: în Transilvania se folosește leușteanul, în Muntenia crengile de stejar sau de păr, iar în Banat sunt puse frunzele de fag sau gorun.
Atât ziua, cât și noaptea de Sfântul Gheorghe sunt magice, pentru că se spune că toate comoriile lumii sunt lăsate la vedere. Noapte trebuie să stai în casă pentru a te feri te spiritele rele.
În această zi trebuie date de pomană în amintirea morților lapte, brânză și caș.