Redactia.ro
Home » Coronavirus » Femeie de 116 ani, cel mai în vârstă pacient Covid din lume, s-a vindecat de Coronavirus. Medicii au externat-o după o zi

Femeie de 116 ani, cel mai în vârstă pacient Covid din lume, s-a vindecat de Coronavirus. Medicii au externat-o după o zi

GALERIE FOTO (2)

Poate pare incredibil, dar este totul cât se poate de adevărat! O femeie de în vârstă de 116 ani, depistată pozitiv cu noul coronavirus, a învins în lupta cu Coronavirus. Cel mai probabil, este vorba de cel mai în vârstă pacient Covid de până acum. Femeia a mers la spital, dar după doar o zi, medicii au externat-o. Același noroc parcă divin l-a avut și cea mai în vârstă româncă infectată cu Covid-19.

Familia femeii de 116 ani a trecut prin momente de coșmar când bătrânica a primit vestea că s-a infectat cu Coronavirus. S-a întâmplat tocmai după o perioadă în care femeia de 116 ani a locuit la copiii ei.

Femeie de 116 ani, cel mai în vârstă pacient Covid din lume

După ce s-a întors acasă, în satul ei, bătrânica a început să manifeste simptome specifice Covid-19. Toți din familie se pregăteau sufletește pentru ce era mai rău.

Ajunsă la spital, femeia de 116, pe numele ei Fatma Akyuz, a urmat întocmai tratamentul medicilor. La scurt timp, chiar a doua zi, medicii au externat-o.

La fel de conștiincioasă ca și în fața medicilor, femeia de 116 ani a urmat tratamentul prescris de medici și acasă. Nu a durat mult și miracolul s-a produs! Femeia de 116 a învins în lupta cu Coronavirus. Fatma Akyuz este considerată cel mai în vârstă pacient Covid din lume care a învins temutul virus, scrie agența de presă Anadolu, citată de cei de la Libertatea.

„Am fost tratată la spital o zi. Nu puteam sta în spital, voiam să mă duc acasă. Copiii mei au avut grijă de mine acasă, slavă Domnului că m-am făcut bine”, a povestit femeia de 116 ani, după ce a scăpat de Coronavirus.

Extrem de emoționată de această întâmplare ce pare ca un miracol pentru oricine, fiica Fatmei, Sengul Atun, care are onorabila vârstă de 89 de ani, s-a declarat extrem de fericită că mama ei de 116 ani a învins teribilul virus. De asemenea, le-a transmis tuturor să respecte regulile și să poarte măști pentru a se proteja.

La cei 116 ani, Fatma Akyuz are 11 copii, 32 de nepoți și 38 de strănepoți.

Tanti Oița, cel mai în vârstă pacient din România care a învins Covid-19

Și dacă ne raportăm pe plan național, aflăm că cel mai în vârstă pacient din România care a învins Covid-19 este Ioana Pluteanu sau tanti Oița din Ploiești, stră-străbunică de 96 de ani.

“Eu am avut simptome la început, o zi cu febră, 37,8, apoi fără miros, fără gust, fără poftă de mâncare”, a povestit femeia cu lacrimi în ochi, potrivit Libertatea.

“Oi fi eu în vârstă, dar lupt”, a spus tanti Oița pe un ton hotărât. Zis și făcut, așadar. Tanti Oița a învins la rândul ei în lupta cu Coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: