Redactia.ro
Home » Știri » Fenomene meteo extreme în lume! Temperaturi de 45 de grade Celsius, incendii și inundaţii, coduri de zăpadă şi îngheţ

Fenomene meteo extreme în lume! Temperaturi de 45 de grade Celsius, incendii și inundaţii, coduri de zăpadă şi îngheţ

Fenomene meteo extreme în lume! Temperaturi de 45 de grade Celsius, incendii și inundaţii, coduri de zăpadă şi îngheţ

Sunt fenomene meteo extreme în lume! În unele zone, sunt temperaturi extrem de ridicate, de 45 de grade Celsius, incendii de vegetație, iar în alte părți, inundaţii, coduri de zăpadă şi îngheţ. Iată detalii!

Fenomene meteo extreme în lume! Temperaturi de 45 de grade Celsius, incendii și inundaţii, coduri de zăpadă şi îngheţ

În Argentina, temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius, iar seceta a dus la numeroase incendii de vegetaţie. La polul opus, într-o mare parte din California, unele regiuni continuă să fie afectate de inundaţii. În Europa, furtunile puternice au făcut prăpăd în Spania, Franţa şi Regatul Unit rămân sub cod galben şi portocaliu de vreme rea, iar locuitorii nu-şi pot părăsi locuinţele decât în caz de forţă majoră, potrivit observatornews.ro.

În California, săptămâni la rând, locuitorii au fost nevoiţi să facă faţă inundaţiilor de proporţii, dar situația s-a mai liniștit, momentan, în unele părți. La sud de Los Angeles, oceanul a ajuns în casele de pe plajă, iar în San Francisco, un tren cu navetişti a fost nevoit să se oprească după ce o alunecare de teren s-a produs foarte aproape de şine, potrivit observatornews.ro.

Sunt probleme mari și în Spania. Trei regiuni se află sub cod roşu de vânt, ploi şi ninsori, în timp ce întreaga coastă de nord a țarii se află sub cod portocaliu. În anumite zone sunt aşteptate depuneri de zăpadă până la 40 de centimetri, iar vântul poate atinge şi 80 de kilometri pe oră. Din păcate, un om a murit din cauza furtunii. Un bărbat de 80 de ani a fost găsit fără suflare în portul Bermeo.

Furtuna Gerard continuă să facă distrugeri în Franţa, acolo unde vântul bate atât de tare că multe locuințe au rămas fără electricitate.

Regatul Unit se află aproape în întregime sub cod portocaliu de zăpadă şi îngheţ, însă nordul Scoţiei este cel mai afectat. Școlile au fost închise. Peste noapte, temperaturile au ajuns la minus zece grade Celsius, a relatat Observator.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini