Redactia.ro
Home » Știri » Fenomenul straniu care i-a înspăimântat pe constănțeni. Totul s-a întâmplat în miez de noapte

Fenomenul straniu care i-a înspăimântat pe constănțeni. Totul s-a întâmplat în miez de noapte

GALERIE FOTO (2) Constanța, prima zăpadă

Condiții meteorologice neobișnuite au fost înregistrate azi-noapte în Constanța, unde un fenomen spectaculos a avut loc în timpul unui puternic viscol. Imaginile surprinse și postate pe rețelele de socializare arată cum în mijlocul ninsorii abundente, cerul a fost iluminat de fulgere și a fost însoțit de tunete.

Meteorologii au explicat că acest fenomen aparține categoriei de „tunete de iarnă”, care se produc atunci când o masă de aer cald ajunge deasupra norilor, generând un contrast termic semnificativ. Acest contrast poate duce la descărcări electrice în atmosferă, în ciuda condițiilor de iarnă.

România se confruntă cu un cod roșu de viscol puternic

În același timp, România se confruntă cu condiții meteorologice severe, iar Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertizarea cod roșu de viscol în mai multe zone ale țării. Drumurile naționale au fost afectate, cu zeci de tronsoane închise din cauza viscolului puternic.

Autostrada A2 București – Constanța a fost, de asemenea, închisă temporar din cauza condițiilor meteorologice periculoase. Autoritățile au luat măsuri de închidere a drumurilor în Brăila, Buzău, Ialomița, Constanța și Tulcea, pentru a proteja siguranța participanților la trafic în fața condițiilor meteorologice extreme.

Zonelor afectate de codul roșu de viscol includ județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila. Până la ora 16:00, se prognozează intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90-100 km/h, viscol și vizibilitate redusă, cu posibilitatea scăderii acesteia spre zero în anumite zone.

Este esențial ca locuitorii din zonele afectate să respecte cu strictețe indicațiile autorităților și să evite deplasările în condiții meteorologice periculoase. Așteptăm ca aceste condiții să persiste și să continue să influențeze mobilitatea și siguranța în zonele menționate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: