Redactia.ro
Home » Știri » Feribot cu 288 de persoane la bord, printre care și 29 de români, cuprins de flăcări în Marea Mediterană. Anunțul făcut de MAE

Feribot cu 288 de persoane la bord, printre care și 29 de români, cuprins de flăcări în Marea Mediterană. Anunțul făcut de MAE

Un feribot cu 288 de persoane la bord a fost cuprins de flăcări în timp ce se afla în Marea Mediterană. La momentul izbucnirii incendiului, se aflau și 29 de români.

Pe feribotul grecesc Olympia distrus de incendiu se aflau și cetățeni români. Au apărut imagini din timpul operațiunii de salvare a pasagerilor de pe vas.

‘Toţi pasagerii sunt sănătoşi şi în siguranţă în bărcile de salvare”, a declarat Kostas Katsafados, secretar de stat în Marina comercială greacă, pentru postul de radio grec Skai.

Feribot cu 288 de persoane la bord, prin care și 29 de români, cuprins de flăcări în Marea Mediterană

Focul a izbucnit vineri dimineață în timp ce feribotul era în apropierea insulei Corfu. Acolo sunt duși oamenii salvați de pe nava în flăcări. Paza de coastă elenă a spus că la bord se aflau 237 de pasageri și 51 de membri ai echipajului.

Din primele informații ar fi vorba de o eroare umană care ar fi dus la izbucnirea incendiului. Focul ar fi pornit de la instalație frigorifică.

În mediul online au apărut imagini cu feribotul care a fost cuprins de flăcări în Marea Mediterană.

Anunțul făcut de MAE despre românii de pe feribotul în flăcări

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri, că printre persoanele care se aflau pe feribot erau 29 de români. Toți au fost preluați în siguranță. Ambasada României în Grecia a cerut informații despre identitatea și starea de sănătate a acestora.

„Potrivit informaţiilor comunicate până la acest moment de către autorităţile greceşti reprezentanţilor misiunii diplomatice, printre pasagerii şi personalul navigant salvat se numără 29 de cetăţeni români. De asemenea, autorităţile au comunicat că toţi pasagerii au fost evacuaţi de pe navă, fiind preluaţi de alte ambarcaţiuni care să-i transporte la ţărm. Operaţiunea este încă în desfăşurare”, a anunţat vineri MAE, într-un comunicat de presă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: