Redactia.ro
Home » Știri » Festival românesc pe Broadway. Sarmalele, micii și muzica populară cuceresc New York-ul

Festival românesc pe Broadway. Sarmalele, micii și muzica populară cuceresc New York-ul

Un eveniment cultural de excepție a avut loc recent pe Broadway, în inima New York-ului. Peste 60.000 de localnici și turiști s-au adunat pentru a participa la un festival organizat de Institutul Cultural Român, care a transformat celebra arteră într-un veritabil colț de România. Acesta a fost unul dintre cele mai mari evenimente de promovare a culturii românești în Statele Unite, atrăgând un număr impresionant de participanți dornici să experimenteze tradițiile și gastronomia românească.

O porțiune din Broadway închisă pentru festival

Cu această ocazie, o porțiune din celebrul bulevard Broadway a fost închisă pentru un spectacol de o zi întreagă. Participanții au avut parte de concerte variate, incluzând muzică populară, dar și clasică, pop și jazz, toate susținute de artiști români de renume. Evenimentul a fost marcat și de dansuri populare românești, care au adus un plus de autenticitate și culoare festivalului.

Pe lângă spectacolele muzicale și de dans, festivalul a găzduit o lungă linie de standuri cu produse tradiționale românești. Printre acestea, cei mai populari au fost mititeii și sarmalele, care au fost la mare căutare. Peste 6.000 de mititei au sfârâit pe grătare, iar fumul și mirosul lor au inundat marele bulevard din centrul metropolei, atrăgând mulțimi curioase și entuziasmate să guste din deliciile culinare românești.

Sprijin din partea Ambasadei României în SUA și a altor instituții

Ambasada României în Statele Unite, alături de Institutul Cultural Român din New York și Consulatul General al României, au jucat un rol esențial în sprijinirea organizării acestui festival, care a fost pus la cale de Romanian American Business Council. Evenimentul s-a dovedit a fi un succes răsunător, atrăgând atenția atât a comunității românești din diaspora, cât și a localnicilor și turiștilor din New York.

Reprezentanții Ambasadei României în SUA au scris pe Facebook: „Cu această ocazie, o porțiune din celebrul bulevard Broadway a fost închisă pentru un spectacol de o zi întreagă: concerte de muzică populară, dar și clasică, pop sau jazz, susținute de artiști români; dansuri populare românești și o lungă linie de standuri cu produse tradiționale românești, unde cel mai mare succes l-au avut, desigur, mititeii și sarmalele.

Un festival de succes și o oportunitate de promovare a României

Festivalul românesc de pe Broadway a fost o oportunitate excelentă de a promova cultura și tradițiile României într-unul dintre cele mai cosmopolite orașe din lume. Peste 60.000 de oameni au avut șansa să descopere frumusețea folclorului românesc, să asculte muzică de calitate și să se bucure de preparate tradiționale delicioase. Evenimentul a demonstrat încă o dată că cultura românească are capacitatea de a impresiona și de a atrage atenția pe scena internațională.

Succesul acestui festival nu a fost doar un moment de mândrie pentru românii din diaspora, ci și o ocazie de a crea legături mai strânse între comunitatea românească și locuitorii New York-ului. Evenimentul a fost un exemplu perfect de cum tradițiile și cultura pot servi drept punți de legătură între oameni din diverse colțuri ale lumii, contribuind la o mai bună înțelegere și apreciere reciprocă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: