Redactia.ro
Home » Știri » Fetița s-a născut în Spania, din mamă româncă și tată marocan, dar viața a adus-o la Târgoviște. Povestea ei a impresionat pe toată lumea

Fetița s-a născut în Spania, din mamă româncă și tată marocan, dar viața a adus-o la Târgoviște. Povestea ei a impresionat pe toată lumea

GALERIE FOTO (4)

La 16 ani, Idaira Ioana are o poveste de viață extrem de impresionantă. S-a născut în Spania, din mamă româncă și tata marocan. Însă viața a dus-o la Târgoviște, unde acum studiază muzica și are vise mari. Povestea Idairei, primul copil repatriat care a fost adoptat, a impresionat o țară întreagă.

Pentru Idaira, povestea începe în Spania, unde a fost adusă pe lume de o româncă. Despre tatăl său ştie doar că este din Maroc, pe care fata nu l-a cunoscut niciodată. A fost lăsată într-un orfelinat din Spania, însă la vârsta de un an şi jumătate, a fost repatriată. Așa a ajuns în grija unui asistent maternal profesionist.

Fetița s-a născut în Spania, din mamă româncă și tată marocan, dar viața a adus-o la Târgoviște

A trecut ceva timp și i-a cunoscut pe Justina şi Constantin, doi tineri care au ajuns la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa din dorința de a avea un copil. Emoționant este că cei doi nu au dorit să vadă mai mulţi copii şi să aleagă.

”Sunt destui copii pe lumea astea care ar avea nevoie de o familie… și ne-am decis să adoptăm. Chiar înainte de Moș Nicolae am aflat că vom vedea un copil, iar Costin a zis „Nu doar că mergem să o vedem… Primul copil pe care îl vom cunoaște va fi copilul nostru! Nu mergem ca la târg, să alegem..”, a mărturisit Justina, mama de astăzi a Idairei.

”Când am văzut-o prima dată…cum era? Cum să fie, copilul nostru! Încă de la început am învățat-o să cânte la chitară, iar acum îmi dă lecții!”, o spune mândru tatăl Idairei.

Cel mai mare vis al Idairei

Idaira a rămas de mică pasionată de muzică. Mai mult, acum chiar știe să cânte la chitară, așa cum a vrut să învețe de mică, dar și la pian, violoncel şi chitară-bass.

„Parcă a fost făcută de noi, avem aceleaşi înclinaţii artistice, aceleaşi pasiuni”, adaugă Constantin Butăroiu, tatăl ei adoptiv. Fata a urcat pe scenă de mai multe ori pentru a cânta, dar a scris amintiri şi pe scena Teatrului Municipal „Tony Bulandra” din Târgovişte.

Cum era de așteptat, muzica a rămas cea mai mare pasiune pentru Idaira. Așa se face că acum îşi doreşte o carieră în domeniul muzical. Este elevă a Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte, unde se perfecționează ca artist.

Însă când vine vorba de părinții ei, cel mai mult îi place să petreacă timp în familie. Iar acum, ai ei se gândesc să mai adopte un copil. Iar acest gând o încântă foarte mult pe Idaira, căreia o surioară.

“M-au pupat până m-au albit. Părinţii mei reprezintă totul pentru mine, aici este locul meu, în familie!”, a dezvăluitt adolescenta, făcând o mică aluzie la originile ei marocane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini