Redactia.ro
Home » Monden » Fiica Stelei Popescu, dezamăgită că nu poate transforma vila actriței în casă memorială. Unde se va organiza un mic muzeu?

Fiica Stelei Popescu, dezamăgită că nu poate transforma vila actriței în casă memorială. Unde se va organiza un mic muzeu?

Fiica Stelei Popescu, dezamăgită că nu poate transforma vila actriței în casă memorială. Unde se va organiza un mic muzeu?

Fiica Stelei Popescu este total dezamăgită că nu-și poate realiza visul de a transforma vila actriței în casă memorială. Iată unde se va organiza un mic muzeu dedicat artistei și cine a împiedicat-o să realizeze planul inițial!

De ce nu poate fi transformată în casă memorială vila Stelei Popescu

Fiica Stelei Popescu, Doina Maximilian a visat în ultimii 5 ani de la trecerea în neființă a mamei sale vitrege să transforme vila acesteia, în valoare de aproximativ 250.000 de euro, în casă memorială, dar din păcate nu a avut acordul vecinilor care locuiesc în imobil și nici nu avea acces la stradă, un criteriu extrem de important:

„Pentru mine și pentru cei care cunosc cu adevărat chestiunea nu se pune problema unei Case Memoriale Stela Popescu. Fiindcă acolo unde a locuit în ultimii ani nu se poate face așa ceva. Nu are ieșire direct la stradă, în primul rând, casa fiind legată de strada principală de o curte lungă și îngustă.

Pe de altă parte, în aceeași casă mai locuiesc și azi alte zece familii, care nu au fost niciodată de acord cu așa ceva. Cine-și dorește un haos permanent la el acasă? Îi înțeleg perfect pe vecini!” a declarat Doina Maximilian pentru Impact.ro.

Unde se va organiza muzeul dedicat Stelei Popescu

Doina Maximilian a povestit faptul că nici Primăria nu s-a implicat în găsirea unei soluții în ceea ce privește casa memorială și că a luat decizia să organizeze un mic muzeu, dedicat memoriei Stelei Popescu, în incinta Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, aflat pe Calea Victoriei, unde are parte de sprijin total din partea lui Vasile Muraru, actualul director al instituției de artă.

„Nici la teatrul care-i poartă numele nu se va putea amenaja vreodată ceva până când instituția nu va beneficia de propria ei sală. Cei de acolo joacă prin săli închiriate.

Ca atare, singura soluție viabilă rămâne Teatrul ‘Constantin Tănase’, teatrul de suflet și al ei, și al tatălui meu, Mihai Maximilian. Tot acolo vom încerca să organizăm și un festival dedicat memoriei sale.

Există multe piese de mobilier, premii sau obiecte vestimentare, care i-au aparținut Stelei Popescu și pe care le pot preda oricând teatrului. După mine, un muzeu, de mici dimensiuni, despre viața artistei, are șanse mari să fie inaugurat în decembrie, anul viitor, în preajma zilei sale de naștere. Acolo, la „Tănase”! Nu vreau să-l deschidem în noiembrie, luna în care s-a despărțit de noi, ci în decembrie, luna în care a venit pe lume!” a concluzionat Doina Maximilian pentru sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: