Redactia.ro
Home » Știri » Filmul fenomen de pe Netflix care te ține lipit de canapea. Este inspirat din fapte reale și te ține cu sufletul la gură de la început până la sfârșit

Filmul fenomen de pe Netflix care te ține lipit de canapea. Este inspirat din fapte reale și te ține cu sufletul la gură de la început până la sfârșit

„Femeia momentului” („Woman of the Hour”), noul film regizat de Anna Kendrick, aduce în prim-plan o poveste înfiorătoare inspirată din fapte reale. Această producție plină de tensiune marchează debutul regizoral al actriței și explorează o întâmplare cutremurătoare din anii ’70, legată de criminalul în serie Rodney Alcala, cunoscut și sub numele de „The Dating Game Killer.” Filmul va fi disponibil pe Netflix, iar publicul poate aștepta o experiență captivantă, care ridică întrebări despre pericolul ascuns în locuri aparent sigure.

O poveste reală cutremurătoare

„Woman of the Hour” se concentrează pe un episod tulburător din viața criminalului în serie Rodney Alcala, care a participat în 1978 la emisiunea de televiziune „The Dating Game.” Acest show era popular pentru formatul său de întâlniri, în care o femeie alegea un partener necunoscut dintre trei pretendenți. Alcala, în ciuda faptului că era deja suspectat în cazuri de crimă și agresiune sexuală, a fost invitat să participe și chiar a câștigat concursul. Totuși, Cheryl Bradshaw, femeia care l-a ales, a refuzat să iasă cu el după încheierea filmărilor, fiind deranjată de comportamentul său ciudat și neliniștitor.

Anna Kendrick joacă rolul lui Cheryl Bradshaw și abordează subiectul cu o perspectivă intimă și tensionată, explorând coliziunea dintre lumea aparent inofensivă a divertismentului și realitatea îngrozitoare a crimelor comise de Alcala. Filmul aduce în atenție pericolul care poate pândi dincolo de fațadele sigure și modul în care aceste pericole pot fi neglijate sau ignorate.

Debutul regizoral al Annei Kendrick

Inițial, Anna Kendrick a fost angajată să interpreteze rolul principal, dar ulterior a preluat și regia filmului, marcând astfel debutul său regizoral. Ea a fost atrasă nu doar de personajul Cheryl Bradshaw, ci și de complexitatea întregii povești. Într-un interviu, Kendrick a explicat că a devenit extrem de implicată în proiect și a dorit să ofere o abordare personală, care să transmită nu doar frica, ci și puterea interioară pe care o poate dobândi o femeie în fața pericolului.

„Mi-a plăcut călătoria complicată a unei femei care se simte obligată să fie plăcută și să se conformeze, dar care reușește să-și recapete puterea,” a declarat Kendrick. „Filmul nu este doar despre a înfrunta frica, ci și despre dilema de a trăi autentic, chiar și atunci când asta te poate pune în pericol.”

Pe lângă Anna Kendrick, care o interpretează pe Cheryl Bradshaw, filmul îi mai are în distribuție pe Daniel Zovatto, în rolul criminalului Rodney Alcala, și pe Tony Hale, care joacă prezentatorul emisiunii „The Dating Game.” Daniel Zovatto este cunoscut pentru rolurile sale din filme de groază și seriale, precum „It Follows” și „Penny Dreadful: City of Angels,” în timp ce Tony Hale a atras atenția în serialele de comedie „Arrested Development” și „Veep.”

Kendrick a optat pentru o distribuție care să capteze atmosfera anilor ’70 și să redea cât mai autentic caracterul evenimentelor. Alegerea unor actori talentați, dar nu neapărat foarte cunoscuți, contribuie la crearea unei imersiuni autentice în perioada în care au avut loc aceste fapte înfiorătoare.

Cine a fost Rodney Alcala

Rodney Alcala a fost un criminal în serie american, cunoscut pentru violența extremă a crimelor sale, dar și pentru faptul că a participat la emisiunea „The Dating Game” în timp ce comitea atrocitățile. El a fost acuzat pentru prima dată în 1968 pentru răpirea și agresarea unei fetițe de opt ani, dar a reușit să scape de închisoare și a continuat să comită crime. Se estimează că ar fi omorât între 8 și 130 de persoane, deși el a fost condamnat pentru cinci crime confirmate. În cele din urmă, Alcala a fost arestat în 1979 și condamnat la moarte în 2010.

„Woman of the Hour” nu este doar o poveste despre un criminal, ci și despre riscurile pe care le implică încrederea și vulnerabilitatea. Filmul explorează modul în care dorința de a fi intimi cu o altă persoană ne poate expune pericolelor și ne amintește că uneori, chiar și în locuri aparent sigure, pericolul poate fi mai aproape decât credem.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: