Redactia.ro
Home » Știri » Fiul femeii care a murit după ce a băut o substanță de contrast, declarații șocante: „Doamna doctor a zis: sunați la ambulanță că îi este rău.“

Fiul femeii care a murit după ce a băut o substanță de contrast, declarații șocante: „Doamna doctor a zis: sunați la ambulanță că îi este rău.“

Detalii ies la iveală în cazul femeii din Târgoviște care a murit după ce a băut substanța de contrast pentru a face un examen imagistic. Fiul acesteia povestește momentele de chin și groază prin care a trecut mama sa înainte să moară.

O pacientă în vârstă de 51 de ani a murit într-o clinică privată din Târgoviște în timpul unui examen de tip computer tomograf (CT). Decesul s-a produs în urmă cu aproape o lună, după ce femeia a băut substanța de contrast necesară examenului imagistic.

Acum, fiul femeii dă vina pe medici și pe asistente pentru moartea mamei sale.

”Am văzut prin crăpătura ușii era în fund, tușea foarte foarte tare și nu a durat două secunde, a ieșit doamna doctor și a zis: sunați la ambulanță că îi este rău.

Când a intrat a doua oară a țipat la ea, i-a zis să țină capul jos, ”ți-am zis să ții capul jos”. Dup-aia și-a dat și ea seama că îi este rău și nu făcea că așa vrea ea.

Nu știu, a fost ciudat. Apoi o oră și jumătate nu a mai băgat-o nimeni în seamă, o întrebau doar dacă vrea extreveral sau apă” a povestit fiul femeii pentru Antena 3.

Fiul femeii a adăugat că angajatele de la clinica privată păreau bulversate de cele întâmplate. Asistentele s-au văzut depășite de situație și au sunat la ambulanță. Era prea târziu, însă.
Femeia era alergică la un medicament

”O oră și jumătate au resuscitat-o. Auzeam o dată la 50 de sec un aparat: se recomandă șoc, se recomandă șoc. Nu știu dacă i-au făcut test.

Ea nu se știa alergică decât la o substanță și oriunde se ducea, spunea. Nu știu care era, dar cred că era piafen.

Dar ea, oriunde se ducea, spunea nu îmi faceți d-asta, că îmi este rău. Asistenta era mai șocată decât mine, intrase în panică mai rău decât mine.

Sunt multe lucruri care lasă de bănuit. Nu știu dacă au testat-o, nu știu dacă i-au acordat primul ajutor până a venit ambulanța. Impresia mea este că nu mai avea ce să îi facă, inima era oprită” a mai adăugat tânărul.

Ambulanța a fost chemată la fața locului de către angajații clinicii, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru femeie.

”La sosire a fost găsit un pacient de sex feminin, 51 de ani, aflat în stop cardio respirator, cu manevre de resuscitare inițiate de personalul unității sanitare. Echipajul nostru era un echipaj cu medic. A efectuat manevrele de resuscitare conform protocoalelor timp de peste o oră, din păcate, fără rezultat” a explicat și dr. Dorin Maier, director medical Ambulanța Dâmbovița.

Polițiștii de la IPJ Dâmbovița au deschis un dosar penal în acest caz pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

”Cadavrul a fost preluat de lucrătorii Serviciului de Medicină Legală Dâmbovița, în vedere efectuării autopsie” a spus agentul de poliție Ivanov Ionut Catalin, delegat la Serviciul Cabinet – Relații Publice – IPJ Dâmbovița

Femeia suferea de cancer mamar și s-a prezentat la clinica privată din Târgoviște pentru un examen CT la nivelul toracelui. Pentru acest examen este necesară ingerarea unei substanțe de contrast.

La scurt timp după ce a băut respectiva substanță, pacienta a început să se simtă rău. Aceasta s-a ridicat în fund în timpul investigației și a început să tușească și să aibă dificultăți de respirație.

Angajații clinicii au chemat imediat ambulanța, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru femeie.

Un procuror urmează să se pronunțe dacă este vorba de o culpă medicală sau nu. Oricum, famillia a anunțat că va acționa în judecată clinica în care a murit femeia. Reprezentanții clinicii nu au dorit să comenteze, pentru moment, cele întâmplate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro