Redactia.ro

Florile pe care trebuie să le plantezi în grădină de Crăciun, pentru a avea noroc cu carul. E musai să le aveți

Mai sunt patru zile până la Crăciun, iar românii se grăbesc în această perioadă să termine pregătirile pentru sărbători. Unii sunt atenți și la plantarea anumitor flori, despre care se spune că sunt puternic asociate cu sărbătorile de iarnă. Ce plante trebuie să ai neapărat în grădină de Crăciun? Vor înflori spectaculos toată iarna și aduc noroc în casă. 

Plante superbe pentru sezonul de iarnă

Deși iarna nu este un sezon tipic pentru grădinărit, există câteva plante și flori care pot fi cultivate sau plantate în grădină în preajma Crăciunului. Acestea sunt adesea rezistente la frig și pot înfrumuseța spațiul exterior chiar și în lunile reci.

Experții în horticultură recomandă să plantăm anumite flori de Crăciun, pentru că se spune că ne pot aduce noroc. Pe lângă Steaua Crăciunului sau Crăciuniță, există și alte plante care înfloresc în această perioadă a anului.

Vorbim prima dată despre amarilis, o floare spectaculoasă, a cărei flori au nuanțe de roșu, roz, sau alb. Tulipinile florii sunt înalte, iar datorită faptului că poate înflori în această perioadă din an, este alegerea perfectă iarna!

Cyclamen este o altă plantă superbă, pe care ar trebui să o avem prin preajmă de Crăciun. Frunzele ei au formă de inimă, iar florile se evidențiază printr-un aspect delicat și o culoare roz. Această plantă este perfectă iarna, indiferent dacă este ținută în casă sau prin grădină.

Trandafirul de Crăciun, cunoscut printre specialiști sub denumirea de helleborus, nu poate lipsi din grădină. Acest trandafir are petale albe, roz, sau chiar și mov deschis.

Sfaturi pentru plantare de iarnă

În majoritatea regiunilor cu climă rece, plantele trebuie să fie bine adaptate la temperaturile scăzute. Acoperă rădăcinile plantelor cu un strat protector de mulci pentru a preveni înghețul. Excesul de apă poate îngheța și afecta rădăcinile plantelor.

Cum să protejezi plantele

Folosește pături speciale sau folie agrotextilă pentru a proteja plantele sensibile de îngheț. Adaugă un strat gros de mulci (paie, scoarță de copac sau frunze) la baza plantelor pentru a menține solul cald. Plantele în ghiveci mai sensibile pot fi mutate într-un loc protejat, cum ar fi o seră sau o verandă închisă.

În timpul iernii, solul poate fi îmbunătățit prin aplicarea compostului sau a gunoiului de grajd bine descompus. Plantează culturi de acoperire (cum ar fi trifoiul sau secară) pentru a preveni eroziunea solului și a îmbunătăți fertilitatea acestuia.

Curăță și ascute uneltele de grădinărit pentru a fi pregătite pentru primăvară. Depozitează uneltele și echipamentele în spații uscate, ferite de umiditate, pentru a preveni ruginirea.

adsmedia.ro - Ad Network
Motocoasa Electrica Cu Acumulator
Cantar Smart Cu Aplicatie
Lampa Solara LED SIKS Cu Telecomanda
Lanterna de cap LED SIKS, Profesionala, Incarcare USB
Ghirlanda Luminoasa Decorativa SIKS
Feliator multifunctional EDAR® manual, 8 setari de grosime, alb/gri
Etichete: