Redactia.ro
Home » Monden » Florin Călinescu, amintiri dureroase din trecutul actorului extrem de încercat de viață: “Nu i-au adus rămășițele acasă”

Florin Călinescu, amintiri dureroase din trecutul actorului extrem de încercat de viață: “Nu i-au adus rămășițele acasă”

Nu mai este deloc secret trecutul negru al îndrăgitului Florin Călinescu. Sub zâmbetul și glumele cu care i-a făcut pe mulți români să uite de grijile vieții de zi cu zi, actorul a reușit să își ascundă propria dramă. Și-a pierdut fulgerător soţia şi fiul, însă nu sunt singurele amintiri dureroase legate de familia lui Florin Călinescu.

Florin Călinescu a povestit, în cadrul emisiunii Românii au talent, despre una din amintirile dureroase ale trecutului său extrem de încercat în viață. A fost vorba despre momentul în care bunicul lui a plecat pe front, însă nu a mai revenit niciodată acasă.

“Aveam 4-5 ani şi mergeam cu bunica la biserică. Vedeam în cimitir bătrâne care plângeau la morminte, iar noi stăteam doar în faţa bisericii. Mi-a explicat că în cimitir e doar o cruce pentru că bunicul meu a murit la Stalingrad, nu i-au adus rămăşiţele acasă. Abia pe la 17-18 ani am înţeles povestea, m-a emoţionat. Bunica mea a crescut singură doi copii, la ţară, cu zâmbetul pe faţă. Bunicul a plecat la 20 de ani pe front şi aia a fost. Ea a murit la 90 de ani”, a povestit Florin Călinescu.

Florin Călinescu și tragediile care i-au marcat viața

Născut la Timişoara, Florin Călinescu a urmat de tânăr calea teatrului și televiziunii. Succesul de pe plan professional a fost, însă, nul în fața dramei pe care actorul l-a trăit pe propria piele, în viața de zi cu zi.

În viața lui Florin Călinescu, tragediile s-au ținut lanț. Frumoasa sa soţie i-a murit în braţe, iar unul dintre copii s-a sinucis, altul a murit în pruncie. Așadar, soarta a fost extrem de nemiloasă cu actorul.

în spate zâmbetului său și replicilor extrem de savuroase, Florin Călinescu ascunde o adevărată drama, în care viața bate filmul în repetate rânduri. A început cu moartea fiicei lui, la doi ani de la căsătoria cu Ana Maria Călinescu, tot actriţă. Sufletul pereche al actorului a adus pe lume primul copil al lui Florin Călinescu. A fost vorba de o fetiţă. Însă soarta crudă a făcut ca inima micuței să înceteze să mai bată, la doar cinci luni după momentul în care a ajuns pe această lume.

Cuplul a luptat cu această durere, iar în 1986 şi 1988, cei doi au devenit părinţii a doi băieți, Luca şi Petru.

Însă loviturile au continuat pentru familia lui Florin Călinescu. În 1996, soția actorului avea să primească un diagnostic cumplit, acela de cancer esofagian. Ana Maria Călinescu a dus ani de zile o luptă extrem de grea, însă în cele din urmă a fost răpusă.

Așa se face că în 2005, Florin Călinescu îşi înmormânta iubita soție, care a murit fix în ziua în care ar fi împlinit 47 de ani. Rămas singur și îndurerat alături de cei doi copii minori, actorul a dormit câteva zile într-o maşină parcată pe o alee de lângă cimitir, scriu cei de la OK Magazine.

Viața a mai avut o lovitură uriașă pentru Florin Călinescu. La șapte ani de la pierderea soției, actorul a primit vestea cutremurătoare că fiul său cel mic, Luca, și-a luat viața. Tânărul s-a spânzurat într-o camera de hotel din Praga, pe fondul unei depresii crunte. Se pare că acesta nu reușise să treacă deloc peste pierderea mamei sale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: