Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu cere sancțiuni mult mai dure împotriva Rusiei: „Pentru noi este o problemă de siguranţă naţională…”

Florin Cîțu cere sancțiuni mult mai dure împotriva Rusiei: „Pentru noi este o problemă de siguranţă naţională…”

Luni, Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, o oferit declarații despre poziția României în raport cu conflictul armat dintre Ucraina și Rusia. Liderul PNL este de părere că țara noastră ar trebui să impună sancțiuni mult mai dure, întrucât Rusia reprezintă în acest moment o „problemă de siguranță națională”. 

Florin Cîțu cere sancțiuni mult mai dure împotriva Rusiei: „Pentru noi este o problemă de siguranţă naţională…”

Potrivit lui Florin Cîțu, România ar trebui să fie mult mai dură cu Rusia. Aceasta ar fi singura soluție pentru e preveni un conflict militar de amploare, care ar putea implica direct țara noastră.

„Să impunem aceste sancţiuni Rusiei, să facem mai mult în această perioadă. România trebuie să fie mult mai dură în acest context. Vedem companii din toată lumea care se retrag şi pierd miliarde de euro. Din punctul meu de vedere, personal, atât timp cât susţinem financiar regimul din Rusia, acest regim va continua şi pentru noi este o problemă de siguranţă naţională”, a declarat Florin Cîţu, liderul PNL.

În prezent, pe lista de priorități a Șefului Senatului se află 3 lucruri: starea economică a României, gestionarea crizei umanitare și impunerea unor sancțiuni mult mai puternice Rusiei:

„Am spus că sunt trei mari priorităţi ale Guvernului în această perioadă – în primul rând, starea economică. Dacă nu ai o economie sănătoasă, dacă nu gestionezi bine economia, degeaba încerci să ai şi alte obiective. Trebuie să ne concentrăm ca economia să fie bine administrată. Repet, fără să arăt cu degetul sau să dau vina pe cineva. În primele două luni, economia a fost administrată suboptimal.

Al doilea lucru important este gestionarea acestei crize umanitare. Fără o economie puternică şi resurse la buget, nu putem să gestionăm optim această criză umanitară şi România trebuie. Toată lumea să uită la noi să vadă cum gestionăm această criză. Trebuie să facem faţă şi să arătăm că România poate”, a mai precizat Florin Cîţu.

În timp ce refugiații ucraineni văd o salvare în România, statul trebuie să se asigure că avem resursele necesare pentru a le oferi tot ajutorul de care au nevoie.

„Ca să putem să avem grijă de oamenii care sunt forțați să plece și să își lase totul acasă trebuie noi, la rândul nostru, să avem o economie puternică. În acest moment, trebuie să folosim toate resursele, asta am spus și astăzi și voi spune mereu în ședința coaliției, pentru a avea o economie puternică. Dacă ni se distrage atenție, ne uităm la altceva, și uităm de economie nu vom putea gestiona bine criza umanitară”, a mai adăugat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: