Redactia.ro
Home » Știri » Foștii angajați ai lui Ellen DeGeneres dezvăluie „tratamentul toxic” la care au fost supuși

Foștii angajați ai lui Ellen DeGeneres dezvăluie „tratamentul toxic” la care au fost supuși

ellen degeneres

Show-ul Ellen DeGeneres, un brand de milioane de dolari lansat acum 17 ani, a fost îndrăgit de întreaga lume. Umorul și atitudinea pozitivă a prezentatoarei Ellen i-a fermecat pe telespactatori, însă anul acesta au apărut la suprafață declarații din partea a 10 foști angajați care dezvăluie că atmosfera este una negativă în spatele camerelor. Aceștia dau ca exemple situații în care au făcut față rasismului și intimidărilor.

Problemele cu care se confruntau angajații

Printre experiențele neplăcute ale foștilor angajați, care au preferat să rămână anonimi, se numără faptul că au fost dați afară după un concediu medical sau după o zi în care nu au fost la locul de muncă din cauza înmormântării unui membru al familiei. Unii dintre ei spun că nu aveau voie să i se adreseze lui DeGeneres atunci când o vedeau pe platou.

Majoritatea celor care au făcut declarații au dat vina pe producătorii executivi sau pe alți manageri pentru „comportamentul toxic”, însă unul dintre ei este de părere că Ellen însăși trebuie să se asigure că astfel de situații nu au loc, în vreme ce numele său dă titlul emisiunii: „Dacă vrea să aibe propriul show cu numele ei în titlu, atunci trebuie să fie mai implicată și să își dea seama ce se petrece”.

O angajată afro-americană povestește cum în cadrul unei petreceri la birou unul dintre principalii realizatori i-a spus „Scuze, nu știu decât numele angajaților albi care lucrează aici”. Nimeni nu i-a luat apărarea iar colegii ei s-au rezumat la un surâs.

După un an de lucru, aceeași angajată a încercat să ceară o mărire de salariu atunci când a aflat că un proaspăt-angajat câștiga dublul sumei pe care îl primea ea. Un manager i-a spus „Vom vedea ce putem face” însă nimic nu s-a întâmplat pe parcursul lunilor următoare. Un alt angajat a fost dat afară când s-a intors din concediul medical după o tentativă de sinucidere: „Ai crede că dacă cineva a încercat să se sinucidă, nu ar trebui să le mai adaugi încă un stres în viață”.

Reacția producătorilor

Producătorii Ed Glavin, Mary Connelly și Andy Lassner au răspuns spunând că iau în serios nemulțumirile angajaților și că întotdeauna s-au străduit să creeze un spațiu deschis, sigur și plin de diversitate: „Suntem devastați și ne pare rău să aflăm că atâtea persoane din grupul nostru au avut o experiență negativă. Nu suntem așa și nu ne dorim să ajungem în astfel de situații, nu este misiunea pe care Ellen ne-a dat-o.” În același timp ei și-au asumat responasibilitatea pentru cele întâmplate, precizând că ei sunt cei care trebuie să soluționeze problemele de zi cu zi.

Cariera în declin a lui Ellen DeGeneres

Ellen a fost criticată și în luna aprilie, la începutul pandemiei de coronavirus, când angajații nu au fost plătiți. În acel timp, ea continua să se filmeze din vila sa de 15 milioane de dolari, comentând: „E ca și cum aș fi în închisoare”. Prin această remarcă și-a atras din nou critici, ținând cont că închisorile din Statele Unite au fost grav afectate de pandemie și condițiile de acolo nu erau deloc aproape de privilegiile lui DeGeneres.

Primăvara aceasta au circulat pe rețelele de social media multe fragmente din emisiunea ei în care avea un comportament neadecvat și față de invitații ei celebri. Printre acestea se numără un videoclip în care a obligat-o pe Mariah Carey să bea șampanie pentru a dovedi că nu este însărcinată. Din teama de a nu se contrazice pe sine, Mariah a băut șampania și a făcut un avort spontan câteva săptămâni mai târziu.

Anul acesta, credibilitatea și reputația de personalitate cu picioarele pe pământ ale lui Ellen DeGeneres sunt pe o pantă abruptă. În 2018 apăreau deja zvonuri despre eventuala sa retragere de la emisiune, însă acestea s-au oprit după ce Ellen a semnat contractul pentru încă trei ani alături de show-ul care a consacrat-o.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: