Redactia.ro
Home » Știri » Fotbalul românesc e în doliu! Simbol al Universității Cluj, marele sportiv e plâns de toți fanii: „Drum lin spre îngeri”

Fotbalul românesc e în doliu! Simbol al Universității Cluj, marele sportiv e plâns de toți fanii: „Drum lin spre îngeri”

GALERIE FOTO (2) Fotbalul românesc e în doliu! Simbol al Universității Cluj, marele sportiv e plâns de toți fanii: „Drum lin spre îngeri”

Fotbalul românesc a pierdut o legendă! Simbol al echipei Universității Cluj, fostul mare sportiv s-a stins din viață la o vârstă onorabilă. Iată despre cine e vorba și ce mesaj au transmis cei care l-au cunoscut și l-au admirat.

Fotbalul românesc e în doliu! Simbol al Universității Cluj, marele sportiv e plâns de toți fanii: „Drum lin spre îngeri”

Este vorba despre Simion Moguț, fostul portar al Universității Cluj din anii `60. El a murit marți, la vârsta de 90 de ani. Anunțul a fost făcut, cu durere, pe pagina de Facebook a echipei de fotbal FC Universitatea Cluj.

„Drum lin spre îngeri, Simion Moguț! Dumnezeu sa îl odihnească în pace!”, au scris reprezentanții echipei în mediul online.

Simion Moguț a fost portarul echipei când au câștigat Cupa României în 1965, 2-1 în meciul cu Dinamo Pitești. I se spunea „Moțul”.

„«Moțul» a avut intervenții salvatoare în acel joc disputat pe Stadionul «Republicii» din București, contribuind masiv la victoria ce ne-a adus primul și singurul trofeu din istorie.

Născut pe 18 aprilie 1933 la Zlatna, Simion Moguț, poreclit și «Moțul» a ajuns la Universitatea Cluj în 1959, pe când avea 26 de ani. Înainte de a ajunge la Cluj-Napoca, Simion Moguț mai jucase pentru Chimica Târnăveni, Dinamo Câmpina, Dinamo București și Dinamo Târgu-Jiu. Pentru «studenți», el a evoluat timp de șapte sezoane, perioadă în care a strâns un total de 131 de meciuri cu «U» pe piept.

Dumnezeu sa îl odihnească în pace!”, a transmis Universitatea Cluj.

Foto: Facebook/FC Universitatea Cluj

Pe lângă Universitatea Cluj, Simion Moguț a mai evoluat și pentru Dinamo Târgu-Mureş (în Liga III) și Politehnica Timișoara, potrivit alba24.ro. Cu patru săptămâni înainte de moartea sa, cei de la U Cluj au realizat un filmuleț alături de acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: