Redactia.ro
Home » Știri » FOTO Cum a izbucnit incendiul din Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași: „A fost un scurtcircuit la…era în lucru”

FOTO Cum a izbucnit incendiul din Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași: „A fost un scurtcircuit la…era în lucru”

GALERIE FOTO (4)

La Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, au fost evacuați de urgență 150 de adulți și 50 de copii, în urma unui incendiu izbucnit în cursul zilei de astăzi. Pentru această unitate sanitară incendiul nu este ceva nou. Anul trecut, spitalul a mai fost cuprins de flăcări tot în luna iunie.

Incendiu la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași

Cu puțin timp în urmă s-a aflat că sunt degajări mari de fum la etajul 1 al instituției sanitare, iar pompierii au intervenit de urgență pentru a stinge flăcările. 

Conform ISU Iași s-a semnalat incendiul care ar fi pornit de la etajul 1 al unității sanitare, de ce a dus la evacuarea aproximativ 200 de persoane, dintre care 150 adulți și 50 copii. La fața locului s-au deplasat 14 autospeciale de intervenție. Incidentul s-a petrecut într-un corp al spitalului care este în curs de reabilitare.

„A fost o degajare de fum pe o instalaţie, o tubulatură. Cauza e în curs de stabilire. La ora 09,00 a fost primit un apel la serviciul 112. S-au deplasat 14 autospeciale de intervenţie cu aproximativ 50 de pompieri militari. Au fost evacuaţi 50 de copii, 150 de adulţi – cadre medicale şi aparţinători. Nu sunt persoane rănite sau intoxicate din cauza fumului”, a declarat Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

„Nu am văzut flacăra. Am întrebat şi managerul. Nu este flacără, este doar un fum care pare să fie de la un sistem de ventilaţie. Vă informez în caz de aflu mai multe detalii”, a declarat şef lucrări dr. Solange Tamara Roşu – medic şef UPU, Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, conform bzi.ro.

 Care a fost cauza incendiului 

Surse explică că a fost un scurtcircuit la un crematoriu care era în lucru pentru a fi dezafectat, el fiind de mult timp nefolosit, iar funinginea ar fi provenit chiar de acolo. Acel crematoriu a fost folosit în trecut pentru arderea deșeurilor medicale. 

Imagini din interiorul spitalului

În imaginile din interiorul Spitalului de Copii ”Sfânta Maria”, se vede cum personalul de serviciu  s-a ocupat cu ștergerea funinginii de pe jos și de pe scaune. 

Sursa foto: observatornews.ro 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: