Redactia.ro
Home » Știri » FOTO Ion Iliescu a rămas fără certificatul de revoluționar. Secretariatul se stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist a procedat în consecință

FOTO Ion Iliescu a rămas fără certificatul de revoluționar. Secretariatul se stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist a procedat în consecință

Ion Iliescu

Secretariatul se stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist  instaurat in Romania in perioada 1945-1989 a făcut publică decizia de retragere a certificatului de revoluționar pe care îl deținea Ion Iliescu

Ion Iliescu a rămas fără certificatul de revoluționar

Fostul președinte Ion Iliescu a rămas fără certificat de revoluționar, deoarece în anul 2021 s-a instituit o lege care nu mai permite deținerea unui certificat de revolunționar în cazul în care este dovedit faptul că deținătorul a avut o funcție de conducere sau o demnitate în cadrul organelor de conducere la nivel local, regional sau național în Partidul Comunist Român.

Fostul președinte Ion Iliescu a deţinut funcţii de conducere în Partidul Comunist Român, ceea ce îl face incompatibil cu statutul de luptător în Revoluţie, conform Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Astfel că, Secretariatul se stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist a procedat în consecință, deoarece  titlul de luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989 nu I se cuvine în urma adoptării noii legi.

Secretariatul se stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist a procedat în consecință

„Decizia a fost luată într-o şedinţă pe data de 31 mai, în urma unei solicitări a Asociaţiei 21 decembrie, referitoare la îndeplinirea condiţiilor pentru obţinerea titlului de luptător pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 de către Ion Iliescu.

Potrivit documentelor, comisia a constatat în unanimitate, atât din CV, cât şi din materialele de presă, că Ion Iliescu a deţinut funcţii de conducere în Partidul Comunist Român, ceea ce îl face incompatibil cu statutul de luptător în Revoluţie, conform Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989”, explică „Pro TV”

„Din prevederile prezentei legi nu beneficiază persoanele care sunt dovedite că în perioada 1945-1989 au deţinut cel puţin o demnitate sau o funcţie de conducere în cadrul organelor de conducere la nivel local, regional sau naţional ale Partidului Comunist Român”, arată articolul invocat.

Demararea procedurii administrative de anulare a certificatului de revoluţionar are loc în instanţa de contencios administrativ.

Sursa foto: Pro TV
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: