Tenul este oglinda organismului nostru, a ceea ce se petrece în interior și mai ales a ceea ce mâncăm. Strălucirea, frumusețea și sănătatea tenului nu țin doar de produsele și procedurile cosmetice, ci și de o alimentație echilibrată.
Cel mai mic dezechilibru se reflectă pe ten. O problemă deloc ușor de rezolvat, de altfel cel mai des întâlnită, este acneea. Ea apare mai ales atunci când există o instabilitate hormonală și când zahărul și grăsimile sunt consumate în exces.
Așadar, pentru pentru un ten sănătos și frumos, zahărul procesat poate fi înlocuit cu fructele de sezon. Se pot integra zilnic în alimentație, dar se pot folosi și ca măști faciale. Ele acționează ca niște „pilule magice” pentru piele ce aduc vitaminele necesare în funcție de caz.
Portocalele
Bogate în vitamina C, portocalele pot face minuni pentru pielea ta și nu ar trebui să lipsească din casă sau din rutina zilnică de înfrumusețare, ca principiu activ. Vitamina C, puternic antioxidant, luptă împotriva radicalilor liberi și astfel împotriva îmbătrânirii premature. Acidul citric este un bun aliat în combaterea acneei. Se poate folosi ca peeling pentru luminozitate și pentru diminuarea petelor pigmentare.
Pepenele roșu
Dacă ai pielea sensibilă și se irită ușor sau pur și simplu ai o arsură solară, datorită anioxidanților, calmează inflamațiile și erupțiile cutanate. Licopenul conținut ajută la producerea de melanină și protejează pielea de efectele nocive ale soarelui.
Mango
Datorită conținutului de Vitamina A, C și E are proprietăți emoliente, ajută la menținerea elasticității pielii și luptă împotriva ridurilor premature.
Lămâia
Inamicul numărul 1 împotriva acneei și a petelor. Are proprietăți astringente și se poate folosi direct pe zona cu probleme (coșuri, pete sau puncte negre), într-o cantitate mică.
Mărul
Colagenul și elastina, conținute de măr, ajută la menținerea fermității pielii și la regenerarea celulară. Se poate folosi pisat, amestecat cu miere și aplicat pe ten ca o mască facială.