Redactia.ro
Home » Știri » Furtuna Mathias care mătură Europa lovește și România. Meteorologii anunță fenomene extreme în toată țara

Furtuna Mathias care mătură Europa lovește și România. Meteorologii anunță fenomene extreme în toată țara

vremea

Furtuna Mathis, așa cum au numit-o meteorologii francezi, va ajunge și în România de mâine, 2 aprilie. După zilele primăvăratice de care s-au bucurat românii, iată că vremea se schimbă radical.

În Europa, furtuna Mathias face ravagii. În mai multe țări din vestul și centrul Europei au fost emise mai multe alerte de vreme severă, unde vântul va sufla cu peste 120 de kilometri pe oră.

Se întoarce iarna în România

În Germania a fost emis un cod roșu de furtună, iar în Franța și Italia avertizări de cod portocaliu. În Franța, rafalele au depășit 140 de kilometri pe oră în mai multe orașe. Începutul lunii aprilie, a doua lună de primăvară, aduce temperaturi extrem de reci pentru această perioadă din an, specifice mai degrabă iernii.

Meteorologii atrag atenția că Furtuna Mathis, așa cum a fost numită de meteorologii francezi, se va abate deasupra României. „Acest ciclon evoluează pe partea de nord și centru a Europei, până diseară se vor extinde ploile, se vor strânge cantități de apă însemnate, în partea de sud vom avea și averse și posibil descărcări electrice, între 11 și 18 grade.

La începutul săptămânii viitoare va fi un aer polar peste Europa, pe de o parte, temperaturile vor scădea marți, vom ajunge la o vreme rece pentru data din calendar, nu vor trece de 9-10 grade”, a explicat Mihai Timu, meteorologul de serviciu ANM.

Cum va fi vremea în prima săptămână din aprilie

În România se întorc ninsorile, în special la munte, în Transilvania și Moldova, acolo unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade. Astfel, se va răci accentuat și vom avea diferențe de temperatură de peste 10 grade în doar 24 de ore.

În săptămâna 3 – 10 aprilie, temperatura medie va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale.

Ulterior, vremea se va încălzi, iar pentru săptămâna 10 – 17 aprilie temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: