Redactia.ro
Home » Știri » Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru, după discuția cu premierul Ciolacu

Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru, după discuția cu premierul Ciolacu

Gabriela Firea și-a dat demisia din funcție de ministru, după discuția cu premierul Ciolacu

Gabriela Firea a acceptat astăzi să își dea demisia din funcție de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse după discuția cu premierul Ciolacu și după ce Marius Budăi, ministrul Muncii, a demisionat și el cu o zi înainte. Totul vine în contextul anchetei de amploare „azilele groazei”, când bătrâni și persoane cu dizabilități din anumite centre din România au fost tratați inuman.

Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru al Familiei, după discuția cu premierul Marcel Ciolacu

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, demisionează, vineri, au declarat surse oficiale pentru HotNews.ro. Demisia vine în urma scandalului legat de „căminele groazei” din România și a numeroaselor dezvăluiri privind legăturile Gabrielei Firea cu Ștefan Godei, patronul a două dintre căminele de bătrâni.

Firea susține și a susținut până acum că nu are nicio vină și că ar fi mai degrabă victima unei campanii de discreditare.

„O dovadă că adversarii politici sunt în stare de orice, chiar de înscenări ca să mă oprească din cursa pentru PMB”, mărturisea Firea, în apărarea ei, la un moment dat.

„Se încearcă scoaterea mea din viața politică”, a mai spus Firea.

Astăzi, Firea a avut o întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu, în urma căreia ar urma ca aceasta să își anunțe și în mod oficial demisia.

Centrul de Investigații Media și Buletin de București, cele două publicații de la care a pornit ancheta DIICOT vizând cele trei azile ale groazei din Voluntari și Afumați, au dezvăluit legăturile Gabrielei Firea cu oameni implicați în schema abuzurilor din azile, potrivit hotnews.ro.

Prima demisie la vârf din acest caz a venit joi, din partea ministrului Muncii, Marius Budăi. Ieri, câteva zeci de persoane au protestat în Piaţa Victoriei din Bucureşti, având pancarte cu mesaje precum „Toţi ştiau: Dar corupţia ucide”, „Toţi ştiau: Dar nu erau oameni”, „Toţi ştiau: Dar fac parte din aceeaşi reţea mafiotă”, „Torţionarii au spate politic” şi fotografii cu Gabriela Firea cu textul „Nişte monştri”, a relatat Observator.

Prima reacție a Gabrielei Firea după demitere

Gabriela Firea a postat pe Facebook un text lung după această demitere.

Mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în funcții publice. Cei care mă cunosc personal și nu “de la televizor” știu asta. Se poate uita cineva în ochii mei să-mi spună că eu aș fi putut ști și tolera cel mai mic rău față de cineva?
Îmi pare rău pentru fiecare om în suferință. Inclusiv sau mai ales acum, de cei care nu au fost bine îngrijiți și protejați în căminele de seniori și dizabilități.
Am fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur. Martor este Dumnezeu și martori sunt toți cei care mă cunosc personal, atât pe mine, cât și pe soțul meu, și familia mea, că această imagine arătată publicului cu atâta înverșunare și cheltuială nu este cea reală.
Am fost zugrăviți în chip negativ tocmai pentru că incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut și prin conduita mea.
Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni!
Prietena și colega mea Ligia m-a urmat peste tot, în drumul profesional. Am muncit împreună până la epuizare, până la boală. Am plătit amândouă cu afecțiuni grave stresul acumulat la televiziune, în politică, mai ales la primărie. Ea plătește, la rândul ei, tot pentru că a avut încredere în oameni. A vrut să ajute. Nu să facă bani, nu să facă rău.
(…)
Sursa: Facebook/Gabriela Firea
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: