Redactia.ro
Home » Homepage » Gabriela Firea vorbește despre cazul bebelușului ajuns la spital în stare gravă din Danemarca: „Și-a dorit foarte mult acest bebeluş..”

Gabriela Firea vorbește despre cazul bebelușului ajuns la spital în stare gravă din Danemarca: „Și-a dorit foarte mult acest bebeluş..”

Gabriela Firea a oferit declarații despre cazul celor doi tineri din Danemarca, care au fost arestați după ce bebelușul lor a ajuns la spital în stare gravă. Fostul primar al Bucureștiului s-a informat despre această situație și și-a exprimat punctul de vedere, oferind pe această cale și câteva informații despre părinții copilului.

Gabriela Firea vorbește despre cazul bebelușului ajuns la spital în stare gravă din Danemarca: „Și-a dorit foarte mult acest bebeluş..”

După ce cadrele medicale au făcut sesizarea la Protecția Copilului din Danemarca, autoritățile au hotărât ca părinții bebelușului să fie arestați timp de 4 săptămâni, fără dreptul de a-și vedea copilul. În timp ce aceștia se află în spatele gratiilor, micuțul este la spital, însoțit de un asistent. În urma anchetei se va lua o decizie în ceea ce privește familia lor, iar Protecția Copilului din România s-a sesizat și a subliniat că acesta poate fi îngrijit de către bunicii materni, dacă se va decide ca beblușul să fie adus în țara natală.

În această situație a intervenit și Gabriela Firea, care ocupă în prezent funcția de Ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse. Fostul edil al capitalei este de părere că părinții bebelușului nu au beneficiat de prezumția de nevinovăție, mai ales că din informațiile cunoscute până în acest moment și-au dorit mult venirea pe lume a micuțului. Mama lui, Sorana Rotundu a finalizat studii în domeniul psihologiei, iar apropiații au descris-o ca o mamă dedicată.

„Nu aş vrea să se înţeleagă că Ministerul Familiei încurajează ca părinţii să aibă acte violente, fizice sau verbale, asupra copiilor, dar nici nu-i putem acuza pe părinţi. Nu este dovedit. (…) Părinţii nu au beneficiat de prezumţia de nevinovăţie şi nu s-a luat în calcul faptul că mama copilului a finalizat studii de psihologie, că şi-a dorit foarte mult acest bebeluş pentru că a mai pierdut o sarcină şi este de necrezut că ar fi putut să aibă o atitudine violentă asupra unui copil care oricum a fost născut în condiţii dificile: o sarcină bună, dar un travaliu complex, traumatizant, a fost trimisă acasă după prima prezenţă la maternitate şi aceea poate fi o cauză a faptului că bebeluşul a avut o stare de sănătate precară. Şi în orice caz familia extinsă are dreptul să cunoască informaţii în legătură cu starea reală de sănătate, la acest moment, a bebeluşului”, a declarat Gabriela Firea, la Realitatea Plus.

În ce stare a ajuns bebelușul la spital și ce acuzații li s-au adus părinților

Amintim că în urmă cu o săptămână, cei doi tineri români, Sorana și Ionuț Rotundu, și-au dus bebelușul în vârstă de doar o lună la spital. Copilul era în stare gravă, având o hemoragie intracraniană puternică. În urma investigațiilor, medicii au stabili că acesta ar suferi de ”sindromul bebelușului scuturat”, o afecțiune care poate ascunde rele tratamente din partea celor care-l îngrijesc.

Cadrele medicale au anunțat în cel mai scurt poliția, iar părinții lui au fost reținuți, în timp ce micuțul a rămas în spital. Acum se află într-un centru de plasament, iar în urma anchetei desfășurate de Protecția Copilului din Danemarca se va stabili ce se va întâmpla cu soarta micuțului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: