Redactia.ro
Home » Știri » Gafă uriașă la Brașov. Toți cei din zonă au primit un mesaj Ro-Alert care i-a lăsat fără cuvinte

Gafă uriașă la Brașov. Toți cei din zonă au primit un mesaj Ro-Alert care i-a lăsat fără cuvinte

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov desfăşoară o anchetă internă după ce, luni, la populaţie a ajuns un mesaj de avertizare RO-ALERT cu privire la prezenţa unui urs într-o zonă locuită, care începea cu o formulare cu totul neașteptată.

Mesajul transmis de RO-Alert Brașov viza prezența unui urs pe strada Stejărișului iar autoritățile au decis să avertizeze oamenii într-o modalitate mai inedită.

Gafă la Brașov: mesajul Ro-Alert care i-a lăsat fără cuvinte

„Ursul baaa! Atenţie, a fost semnalată prezenţa unui urs pe strada Stejărişului. Animalul este considerat periculos. Nu încercaţi să vă apropiaţi de el sau să îl hrăniţi.

Evitaţi deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Braşov”, a fost textul mesajului primit de toți cei din Brașov.

În urma acestei gafe, la nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă, potrivit Agerpres.

„Desfăşurăm o anchetă internă pentru a verifica modul de transmitere a mesajului. (…) Scopul mesajului a fost de a informa cetăţenii judeţului Braşov cu privire la prezenţa ursului pe strada Stejărişului, pentru a evita deplasările în zona unde a fost văzut animalul sălbatic. Dintr-o eroare, persoana din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adăugat cuvintele ‘ursul baaa’. Ne cerem scuze pentru eroare, dar avem convingerea că populaţia a înţeles conţinutul şi scopul preventiv al mesajului”, a transmis, marţi, ISU Braşov.

Ordonanță în dezbatere pe problema urșilor

Senatul a adoptat, pe 6 septembrie 2021, proiectul de lege prin care este aprobată ordonanţa ce stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor asupra urşilor, realizate gradual, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare. Ordonanţa urmează acum să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care e for decizional.

Mesaj Ro-Alert la Focșani, trimis după furtună

Un alt mesaj RO-Alert a creat atât nervi, cât și amuzament, de curând. De această dată, cei din Focșani și localitățile limitrofe au primit în dimineața zilei de 3 august, în jurul orei 10:00, un mesaj RO-Alert prin care erau avertizați cu privire la o furtună de cod roșu. Însă, furtuna măturase zona cu o zi înainte.

În cadrul mesajului, oamenii erau avertizați că zona se află sub o avertizare cod roşu de ploi, vijelii, descărcări electrice şi grindină, în intervalul orar 16:25 – 17:15.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: