Redactia.ro
Home » Stil de viață » Gătești des cu hârtie de copt? Detaliul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele

Gătești des cu hârtie de copt? Detaliul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele

Gătești des cu hârtie de copt? Iată detaliul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele!

Gătești des cu hârtie de copt?

Mulți oameni afirmă că adoră să gătească, dar rar se aude cineva spunând că adoră să spele vasele, mai ales când vine vorba de tăvi de prăjituri. Acesta este momentul în care magia bucătăriei se estompează, un moment care nu poate fi evitat nici măcar de mașina de spălat vase, deoarece tăvile de prăjituri nu se pot potrivi în ea.

pentru mulți români, soluția este hârtia de copt! Nu se lipește, nu se arde, dar cel mai important nu se murdărește. Nu este de mirare că a devenit aliatul de încredere al gospodinelor.

Cu toate acestea, v-ați întrebat vreodată cât de sănătoasă este hârtia de copt? Invitatul lui Iusti Fudulu, în emisiunea iThink, nutriționistul și specialistul în bunăstare Fabius Antal, a discutat despre pericolul care ne pândește la fiecare prăjitură gătită în cuptor cu ajutorul foliei de copt.

„Hârtia de copt tipică pe care o cumpărăm cu toții nu este bună, este foarte dăunătoare pentru noi. Dar hai să le luăm prin excludere. Hai să nu mai folosim hârtia de copt albă, care este și înălbită cu clor, hai să folosim hârtia de copt maro, ăsta să fie un prim pas. Se poate și fără. Mai puțină hârtie de copt. Mai bine curățăm mai mult tava”, a explicat Fabius Antal.

Fabius Antal: „Nu lăsați cafeaua în paharul de unică folosință”

Nutriționistul și specialistul în bunăstare, Fabius Antal, a mai explicat și alte obiceiuri ale românilor care sunt, de fapt, nocive pentru sănătatea noastră:

„Dacă cafeaua se consumă în primele 15 minute, eliberarea acelor substanțe din acea folie, pentru că este un film de plastic, chiar dacă vedeți pe ambalaj că este eco, este bio, el are un film de plastic. Și de la 15 la 30 de minute, eliberarea substanțelor crește de la 80%.”, consideră specialistul, care mai adaugă pe lista neagră și gustarea preferată a cinefililor de canapea.

Evitați popcornul care se pune la microunde. Acel ambalaj este udat cu acele chimicale pentru totdeauna. Există popcorn la pungă cu sare, simplu”.

Sursa foto: emako.co.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: