Redactia.ro
Home » Știri » Gătești într-o tigaie de teflon? Renunță imediat la acest obicei care îți pune sănătatea în pericol

Gătești într-o tigaie de teflon? Renunță imediat la acest obicei care îți pune sănătatea în pericol

tigaie teflon

Cu siguranță și tu ai în propria bucătărie o tigaie din teflon în care obișnuiești să gătești destul de des. Cu toate acestea, se pare că tigăile din teflon pot reprezenta un pericol pentru sănătatea noastră. Iată explicațiile!

Atunci când sunt încălzite excesiv, tigăile din teflon pot emite vapori ce reprezintă un pericol major pentru sănătatea noastre. Aceste tigăi sunt fabricate din substanțe chimice pe care corpul uman nu a fost conceput să le consume vreodată.

Tigăile din teflon, un adevărat pericol

Substanțele chimice cu denumiri lungi, precum acidul perfluorooctanoic (PFOA), pot fi eliberate în aer atunci când supraîncălziți tigăile de teflon la flacără mare fără a avea nimic în ele. La temperaturi de 60 de grade, tigăile de teflon pot emite mai multe substanțe chimice cancerigene și poluante. La 100 de grade, teflonul poate elibera PFIB (o substanță toxică utilizată în conflictele armate) și politetrafluoretilenă, o substanță care a fost inițial un produs secundar, deșeu de la producția de freon.

Dacă aveți o pasăre pe post de animal de companie, trebuie să știți că expunerea la fumul degajat de o tigaie de teflon la o temperatură de cel mult 40 de grade poate duce la simptome asemănătoare cu gripa la oameni, conform secretele.com. Această afecțiune este cunoscută sub numele de „febra fumului de polimer”, o teorie respinsă de DuPont, inventatorul tigăilor cu teflon. Este important să aveți grijă și să evitați expunerea păsării dumneavoastră la fumul degajat de tigăi supraîncălzite.

Tigăile de teflon degajă un fum toxic pentru păsări

Spre deosebire de anumite tipuri de contaminare chimică, substanțele chimice eliberate de teflon pot cauza efecte negative pe termen lung asupra sănătății umane. Conform unor studii, odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de ingrediente chimice eliberate crește, acestea ajungând din ce în ce mai mult în alimente. Prin urmare, dacă aveți tigăi vechi din teflon în casă, nu numai că inhalați fumul toxic eliberat, ci de asemenea ingerați substanțele toxice care se infiltrează în alimente.

Din nefericire, în prezent nu există reglementări guvernamentale pentru vasele din teflon. Deși unele tigăi din teflon vin cu avertismente, din păcate, consumatorii nu sunt interesați de astfel de pericole. Medicii veterinari raportează sute de decese ale păsărilor în fiecare an, din cauza intoxicației cu teflon. De multe ori, proprietarii de păsări nu au avut nicio idee că un astfel de obiect comun, din viața de zi cu zi, ar putea fi atât de periculos pentru prietenul lor cu pene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: