Redactia.ro
Home » Știri » Gazele se ieftinesc de astăzi

Gazele se ieftinesc de astăzi

Gazele se ieftinesc de astăzi

Gazele se ieftinesc de astăzi 1 iulie 2019. De azi românii vor plăti mai puțin pentru gazele folosite în locuințe. Prețul gazelor va scădea cu cu peste 5% pentru toţi consumatorii în regim reglementat. Aceasta este hotărârea Autorității Naţionale de Reglementare în Energie.

Gazele se ieftinesc de astăzi

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a aprobat scăderea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici. Noile prețuri sunt valabile începând cu data de 1 iulie 2019.

Gazele se ieftinesc. Preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici sunt calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare. Acestea vor scădea cu peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată, arată Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie, într-un comunicat de presă postat pe site. Numărul de celor care folosesc gaze în locuințe este de 3 milioane clienţi. Clienții casnici înregistrează un consum mai mic de 280 MWh pe an.

Reducerea prețului gazelor se datorează, în principal, scăderii preţurilor celor doi mari furnizori de pe piaţa reglementată a gazelor naturale.

Preţul gazelor cumpărate de la E.ON Gaz Furnizare România scade cu 3,71%, iar cel al Engie România, cu 7,89%.

Gazele se ieftinesc. Principalul element component al preţului final reglementat, care a determinat scăderea medie înregistrată pe piaţa reglementată a gazelor naturale a fost preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni de 68 lei/MWh. Prețul gazelor a fost reglementat prin prevederile O.U.G 114/2018, cu modificările şi completările ulterioare.

Citește și: Simona Halep start la Wimbledon

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: